30 známých filmů, které jsou nově nebo znovu na Netflixu

Foto: Mama (Universal Pictures), Čelisti (Universal Pictures), Truman Show (Paramount Pictures)

S příchodem nového měsíce se na Netflix vrátilo hned několik známých filmů, některé jsou na oblíbené streamovací službě úplně poprvé. Mezi třiceti tituly najdeme legendární Čelisti Stevena Spielberga, třetí Prcičky (na Netflixu momentálně jen s předchozím dílem), Truman Show s výborným Jimem Carreym, stále zábavnou Pomádu nebo Útěk z Alcatrazu, ve kterém si zahrál Clint Eastwood v hlavní roli. Všechny filmy z následujícího výběru jsou na Netflixu uvedeny pouze v originálním znění s českými titulky.

40 let panic

Foto: Universal Pictures

Andymu je 40 a ještě nikdy neměl sex. Jeho přátelé z práce to tak prostě nemůžou nechat. Steve Carell v komedii Judda Apatowa.

Barton Fink

Foto: 20th Century Fox

Newyorský dramatik začne psát pro hollywoodské studio, ale při pobytu v chátrajícím hotelu na něho dolehne těžký spisovatelský blok.

Čelisti

Když obrovský a nenasytný bílý žralok terorizuje ostrov Amity, policejní náčelník, oceánograf a zkušený lovec žraloků se vydávají tuto bestii zničit.

Divoši

Rozjeli velký byznys s trávou, ale šéfka kartelu z něj chce mít podíl. Když jim pak unese společnou milenku, povolají pochybného agenta z protidrogového a jdou do boje.

Expres

Foto: Universal Pictures

Průkopník mezi hráči amerického fotbalu Ernie Davis, kterému přezdívali „rychlík z Elmiry“, svoji pověstnou energii využíval i při boji proti rasové diskriminaci.

Jarmark marnosti

Foto: United International Pictures

Podnikavá dívka z nižší společnosti využije svůj důvtip a krásu k postupu na londýnském společenském žebříčku. Její lásku si koupí postarší lord i jeho frivolní syn.

Kamarád taky rád

Ona loví pro firmy nové manažery, on je umělecký ředitel – a táhne je to k sobě. Když dají průchod vzájemné přitažlivosti, oba si myslí, že to je bez závazků a emocí…

Kate a Leopold

Foto: Miramax Films

Aristokrat z 19. století na cestě časem dorazí do New Yorku roku 2001, kde ho Kate seznámí s moderním světem. A on jí pak na oplátku ukáže, co je to láska.

Kdo hulí, ten umí

Foto: Universal Pictures

Dva týpci hulí trávu, která zvýší jejich mozkovou aktivitu, a k vlastnímu překvapení získají u přijímaček tolik bodů, že dostanou stipendium na Harvardu.

Králova přízeň

Foto: Columbia Pictures

Okázalé historické drama, ve kterém ambiciózní sestry Anne a Mary Boleynovy soupeří o srdce mocného krále Jindřicha VIII., který nemá nikdy dost.

Malé ženy

Foto: Columbia Pictures

Sestry Jo, Meg, Beth a Amy, které vychovala rázná matka, řeší v Americe 19. století problémy dospívání, rodinné tragédie i osobní ambice.

Mama

Dvěma dívkám zemře matka a nastěhují se ke svému strýci. Brzy však začne být jasné, že nepřišly samy.

Mládí v trapu

Foto: Walt Disney

Právník Mitch se po rozchodu nastěhuje do domu u kampusu, kde kdysi studoval. Jeho ženatí kámoši ho pak přesvědčí, aby uspořádal nekonečnou party jako za starých časů.

Nákaza

Skupina zdravotnických expertů svádí závod s časem – musí zastavit neznámý virus, který způsobuje globální pandemii.

Nějak se to komplikuje

Deset let po rozvodu se Jane a Jake znovu sejdou kvůli promoci svého syna a nečekaně spolu skončí v posteli.

Noční zvířata

Majitelka galerie Susan si přečte děsivý rukopis románu svého bývalého manžela. Přízraky z minulosti ožívají a její život je najednou vzhůru nohama.

Notting Hill

Foto: Universal Pictures

Náhoda svede dohromady ostýchavého majitele knihkupectví Williama Thackera a hollywoodskou hvězdu Annu Scott. Nepravděpodobný vztah může začít.

Pěsti ze železa

Foto: Universal Pictures

Obyvatelé jedné vesnice ve feudální Číně vyléčí kováře, a ten jim vyrobí železné zbraně proti mocipánovi, který nutí místní lidi dřít ve stříbrném dolu.

Pomáda

Byla to letní láska. A teď mají být spolužáci? Sandy a Danny řeší v legendárním filmovém muzikálu vzájemné city, vztahy s kamarády a další teenagerské starosti.

Prci, prci, prcičky 3: Svatba

Foto: Universal Pictures

Léta na střední škole jsou už dávno pryč a Jim s Michelle se budou brát. Stifler si nenechá ujít příležitost a uspořádá dokonalou rozlučku se svobodou.

Prodloužený víkend

Vězeň na útěku najde útočiště u cizí ženy se synem. Nečekaně se s nimi přitom sblíží a pomůže jim vyléčit staré rány.

Prvotní strach

Foto: Paramount Pictures

Když přistihnou krví potřísněného malého ministranta utíkat z místa vraždy, zdá se, že viník je jasný. Jeho obhájce je však rozhodnutý případ vyhrát.

San Andreas

Kalifornii zasáhne ničivé zemětřesení a pilot vrtulníku a jeho žena, se kterou se rozvádí, musí zachránit svoji dceru, než živel udeří znovu.

Tohle je ráj

V New York je pro ně už draho, a tak se tihle dva stěhují do Atlanty. Když ale cestou narazí na komunitu hipíků, napadne je, že by třeba mohli žít úplně jinak.

Truman Show

Foto: Paramount Pictures

Truman Burbank je hvězdou televizního pořadu Truman Show. Jeho diváci 24 hodin denně sledují všechno, co Truman dělá, aniž by o tom věděl.

Týpci a zbraně

Masér si ukousne příliš velké sousto, když spojí síly s kámošem z dětství a pustí se do výnosného, ale krajně podezřelého kšeftování se zbraněmi.

Útěk z Alcatrazu

Foto: Paramount Pictures

Odsouzen na doživotí, Frank Morris plánuje, že Alcatraz i bez svolení co nejdříve opustí. Skutečný, napínavý příběh o jediném vězni, který kdy z Alcatrazu uprchl.

Vanilkové nebe

Foto: Paramount Pictures

Muž, který má všechno – peníze, skvělý vzhled i krásnou ženu – zdánlivě všechno ztratí při autonehodě, která ho strašlivě znetvoří.

Velký táta

Foto: Columbia Pictures

Sonny od studií na právech bezcílně proplouvá životem. Když se ale zničehonic rozhodne postarat o pětiletého kluka, absolvuje rychlokurz na téma osobní odpovědnost.

Zúčtování

Tenhle cifršpión je expert na firemní účty a taky na zabíjení lidí. A jeho nový zákazník zrovna potřebuje oboje.