18 výborných filmů a seriálů z poslední doby (nejen) z Netflixu

Foto: See (Apple TV+), Predátor: Kořist (Disney+), Rod draka (HBO Max)

Zatímco kina skomírají a diváci nemají na co chodit, streamovací služby vypouštějí jednu očekávanou novinku za druhou. Poslední týdny a měsíce se nesou ve znamení velkolepého fantasy souboje Rodu draka (HBO Max) a Pána prstenů (Prime Video), nouze není ani o velkolepé marvelovky. Spider-Man: Bez domova dorazil na HBO Max, Thor: Láska jako hrom zase na svou domácí platformu Disney+. Premiéru měly také výborné seriály – svou již pátou řadu představila Cobra Kai (první ohlasy hovoří o jedné z nejlepších sezón), na Netflixu debutovali nenápadní Narkosvětci, Rick a Morty začali svou šestou sérii na HBO Max.

Cobra Kai – 5. řada

Bitva o ducha All Valley možná skončila, ale válka teprve začíná. Další pokračování série filmů Karate Kid. Nová řada přichází na Netflix pouhých osm měsíců od té minulé, první ohlasy ale naznačují, že nebylo nic uspěcháno. (Netflix)

Drive My Car

Když vám nečekaná tragédie rozkolísá svět, uvítáte jakýkoliv pevný bod. Divadelní režisér Kafuku, zvyklý každý den řídit své auto, si proto zoufá, když mu v divadle proti jeho vůli přidělí osobního řidiče. Nečekaný souputník má ale i světlé stránky. (Aerovod)

Elvis

Příběh se zabývá složitou dynamikou mezi Presleym a jeho manažerem Parkerem, která trvá více než 20 let, od Presleyho vzestupu ke slávě až po jeho nebývalou slávu, na pozadí vyvíjející se kulturní krajiny a ztráty nevinnosti v Americe. (HBO Max)

Fresh

Film sleduje Nou, která se v obchodě seznámí s okouzlujícím Stevem a – protože ji aplikace na seznámení značně frustrují – zkusí to a dá mu svoje číslo. Brzy ale zjistí, že její nový milenec skrýval jisté nevšední choutky. (Disney+)

Jackass Forever

Partička, co má na svědomí sérii Jackass, se vrací na scénu, aby s malou pomocí nových účastníků předvedla další kolo naprosto nepřístojných, zábavných, absurdních a často nebezpečných kousků. Johnny a jeho parta posouvají hranice ještě dál! (HBO Max)

Když se všechno po*ere: Woodstock 99 – minisérie

Festival ve Woodstocku v roce 1969 sliboval mír a hudbu. Jeho obnovená verze po třiceti letech se ale nesla ve znamení nepokojů a brutality. Proč se to celé tak zvrtlo? (Netflix)

Narkosvětci – 1. řada

Obyčejný podnikatel se zapojí do tajné vládní mise na dopadení korejského drogového bosse, který právě dělá špinavý byznys v Jižní Americe. Jihokorejský seriál podle skutečné události. (Netflix)

Pán prstenů: Prsteny moci – 1. řada

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

Pět dní v nemocnici Memorial – 1. řada

Založeno na skutečných událostech po hurikánu Katrina. Záplavy, přerušení dodávky elektrického proudu a spalující vedro způsobily, že vyčerpaní pracovníci nemocnice v New Orleans museli činit drastická rozhodnutí. (Apple TV+)

Pistol – 1. řada

Série založená na Jonesových pamětech vypráví příběh kapely uhrovatých, hlučných děcek z dělnické třídy, která nemají „žádnou budoucnost“. Minisérie od uznávaného režiséra Dannyho Boyla. (Disney+)

Predátor: Kořist

Film se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 17. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. (Disney+)

Rick a Morty – 6. řada

Sice geniální, ale často opilý vědec Rick unese svého neposlušného náctiletého vnuka Mortyho na divoké eskapády do jiných světů a dimenzí. Seriálový hit od tvůrce Zpátky do školy. (HBO Max)

Rod draka – 1. řada

V prequelové sérii je dynastie Targaryenů na absolutním vrcholu své moci a pod svou nadvládou má více než 15 draků. Jejich pomalý pád začíná téměř 193 let před událostmi Hry o trůny, když král Viserys Targaryen poruší staletou tradici a jmenuje svou dceru Rhaenyru dědičkou Železného trůnu. (HBO Max)

See – 3. řada

Ve vzdálené budoucnosti vyhladil virus značnou část lidstva a těm, co přežili, vzal zrak. Tato společnost musela najít nový způsob, jak spolupracovat, stavět, lovit a přežít. To vše se ale změní, když se narodí dvojčata s mýtickou schopností vidět. (Apple TV+)

Spider-Man: Bez domova

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a Peter Parker, hodný kluk ze sousedství, již nedokáže oddělit svůj běžný život od riskantních povinností superhrdiny. Požádá o pomoc Doctora Strange, jenže tím rozpoutá nebezpečný chaos. (HBO Max)

Thor: Láska jako hrom

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. (Disney+)

Top Gun: Maverick

Po více než třiceti letech služby jako jeden z nejlepších letců námořnictva je Pete Mitchell tam, kam patří, posouvá hranice možností jako odvážný zkušební pilot a vyhýbá se povýšení v hodnosti, které by ho uzemnilo. Adept na film roku. (iTunes)

Třináct životů

Film podle skutečné události, kterou sledoval celý svět. Strhující výpověď o záchraně thajského chlapeckého fotbalového týmu, který po přívalovém dešti zůstal uvězněn v zaplavené jeskyni Tham Luang.