14 nejlepších novinek týdne na HBO Max a Disney+

Foto: Psanci (BBC), Andor (Disney), Tohle bude bolet (BBC)

HBO Max má za sebou opět nabitý týden. Do jeho nabídky se dostal jeden z prvních filmů uznávaného režiséra Denise Villeneuvea – drama Maelström, fantasy z roku 1985 od legendárního Terryho Gilliama Brazil, skvělé drama o temné straně sociálních sítí Odpojit, první čtyři řady kultovní Pohotovosti, milovníci seriálů z nemocničního prostředí uvítají rovněž novinku Tohle bude bolet, mezi novinkami nechybí ani zábavní Psanci. Příchod očekávaného titulu hlásí také Disney+, kde měl premiéru Star Wars seriál Andor, za zmínku stojí i několik nově uvedených dokumentů.

Andor – 1. řada

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. Dvanáctidílný seriál ze světa Star Wars, který se odehrává před filmem Rogue One, a vrací do děje téže postavy. (Disney+)

Beze stopy: Pravdivý příběh mladých skautů

Dokument se zabývá staletou kamufláží, poté co se 82 000 mužů přihlásilo s obviněním ze zneužívání, a poukazuje na selhání amerického skautského hnutí při ochraně svých mladých svěřenců. (Disney+)

Brazil

Foto: 20th Century Fox

Blízká budoucnost, obří městská aglomerace. Státní aparát kontroluje všechno a všechny, obyvatele ovládají hlavně nedůvěra a nervózní beznaděj. Tu stupňuje ještě přebujelá byrokracie, kvůli níž nelze fungovat bez potřebného razítka či povolení… (HBO Max)

FOMO

Gerga a jeho dospívající kamarády zajímají jen tři věci – mejdany, sex a počet sledujících na sociálních sítích. Na jedné párty se jejich obětí stane Lilla. Sázka se vymkne z rukou a svět mladíků se přes noc obrátí vzhůru nohama. (HBO Max)

Maelström

Foto: MFF Karlovy Vary 2011

Pětadvacetiletá Bibiane zjišťuje, že její život postrádá smysl. Po několika nešťastných událostech se opije a autem srazí člověka. Brzy se dozví, že zemřel. Právě když se chystá se vším skoncovat, potká Eviana, syna muže, kterého zabila… (HBO Max)

Obrácená věž

Parta desetiletého Kristjana vzdoruje všem nebezpečím a pravidlům, aby si uchovala své tajné hřiště v opuštěné staré továrně. Jednoho dne má místní hlídač nehodu a děti se ho rozhodnou držet jako rukojmí. (HBO Max)

Odpojit

Foto: LD Entertainment

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují důsledky zneužívání moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak selhání v komunikaci ničií naše vztahy. (HBO Max)

Papír a lepidlo

Od prvních nelegálních graffiti videí z noční Paříže až po monumentální portrét na zdi na americko-mexické hranici. V tomto dokumentu hovoří umělec JR o své práci a o tom, jak může umění založené na spolupráci povznést komunity a podpořit sebevyjádření… (HBO Max)

Pohotovost – 4 řady

Foto: NBC

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy… Kultovní seriál, ve kterém si zahrál i George Clooney. (HBO Max)

Průzkumník: Nejhlubší jeskyně na světě

Jeskyňáři světové úrovně prohledávají podzemní bludiště, klikaté tunely a slepé uličky a hledají chodbu, která vede na dno nejhlubší jeskyně na Zemi. (Disney+)

Psanci – 1. řada

Sedm osob z velmi odlišných poměrů musí za své chyby zaplatit úklidem a renovací opuštěné budovy v Bristolu. Když jsou tito nesourodí jedinci nuceni trávit čas jeden s druhým, začne mezi nimi houstnout napětí. (HBO Max)

Super/Natural: Superschopnosti z říše zvířat – 1. řada

Odhalte skryté schopnosti pozoruhodných zvířat, nahlédněte do světa jejich očima a poznejte neuvěřitelné stránky přírody díky superschopnostem z říše zvířat. (Disney+)

Tohle bude bolet – 1. řada

Bolestně vtipné, srdcervoucí a upřímné – vítejte ve zvláštním světě porodního oddělení britské Národní zdravotní služby! Ben Whishaw hraje hlavní roli v tomto drsném, zábavném, někdy až morbidně humorném seriálu natočeném podle deníku lékaře Adama Kaye.

Zmizím ve tmě – 1. řada

Dokumentární seriál z produkce HBO. Novinářka McNamarová byla odhodlána vypátrat psychopata přezdívaného “zabiják ze zlatého státu,“ který sužoval Kalifornii v 70. a 80. letech minulého století.

Pokračuj na nejlepší novinky z HBO Max minulého týdne