12 výborných filmů na Netflixu, o kterých možná nevíte

Foto: La La Land (Lionsgate), Nespoutaný Django (The Weinstein Company), Město (Warner Bros.)

Netflix servíruje jeden originální titul za druhým, v jeho nabídce však ještě stále figuruje hned několik oceňovaných filmů, které jsou na přední streamovací službě jen po omezenou dobu. Už brzy například z Netflixu zmizí znepokojivá satira Humr s Colinem Farrellem a Rachel Weisz, v obsahu se už nějaký ten pátek nacházejí také argentinské Divoké historky, u kterých se diváci za břicho popadají, oscarový muzikál La La Land, třetí Mission: Impossible režiséra J.J. Abramse, který slavnou špiónskou sérii nasměroval novým směrem nebo uznávané Affleckovo Město.

Collateral

Foto: Universal Pictures

Šest set dolarů za jednu noc? To nemůže taxikář Max prostě odmítnout! Z elegantního zákazníka se ale vyklube nájemný vrah a tahle nabídka rázem už nezní tak skvěle. Po boku Toma Cruise v tomhle filmu řádí Jamie Foxx nominovaný na Oscara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Divoké historky

Šest příběhů o agresivních řidičích, nevěře, jedech i občanské neposlušnosti. Temně komediální antologie o pomstě a trestu. Divoké historky získaly nominaci na Oscara i na Zlatou palmu na festivalu v Cannes za nejlepší cizojazyčný film.

Divoši

Rozjeli velký byznys s trávou, ale šéfka kartelu z něj chce mít podíl. Když jim pak unese společnou milenku, povolají pochybného agenta z protidrogového a jdou do boje. Hvězdami nabitý film Olivera Stonea.

Focus

Elitní podvodník Nicky Spurgeon se před třemi lety rozešel se svojí chráněnkou. Teď na ni narazí znovu, ale s další promakanou levárnou mu zrovna ona moc nepomůže. Will Smith a Margot Robbie v hlavní roli oblíbené komedie.

Hra peněz

Obyčejný chlap vtrhne v přímém přenosu do studia, kde se natáčí pořad o investování, a vezme si moderátora jako rukojmí. Kvůli jeho radám totiž přišel o všechno. Jodie Foster obsadila do hlavních rolí George Clooneyho a Julii Roberts.

Humr

Kdo je v blízké budoucnosti sám, toho chytí, zavřou a nutí najít si někoho do páru. A všechny, co to do 45 dnů nezvládnou, čeká proměna ve zvíře a vyhnanství v divočině. Colin Farrell a Rachel Weisz v hlavní roli netradiční podívané.

La La Land

Dva umělci v současném Los Angeles řeší bolestivé dilema, když jejich milostný románek začnou narušovat kariérní ambice. Filmový muzikál od Damiena Chazellea získal šest Oscarů, jednoho pro Emmu Stone jako nejlepší herečku.

Město

Nešťastný románek se svědkyní bankovní loupeže způsobí profesionálnímu zločinci velké trable s úřady i partou kompliců, co nejdou pro ránu daleko. Uznávaný thriller Bena Afflecka.

Mission: Impossible III

Tajný agent Ethan Hunt se vrací do akce zachránit milovanou ženu před nebezpečným obchodníkem, který shání zbraň s kódovým označením Králičí packa. Proti superšpionovi v podání Toma Cruise stojí v napínavém trháku od J. J. Abramse jako záporák Philip Seymour Hoffman.

Nespoutaný Django

V doprovodu německého lovce odměn jede propuštěný otrok Django přes celé Státy, aby osvobodil svoji ženu z rukou sadistického plantážníka. Western Quentina Tarantina, ve kterém hrají Jamie Foxx, Christoph Waltz a Leonardo DiCaprio.

Neviditelný

Vztah s bohatým psychopatem přežila jenom díky tomu, že na poslední chvíli utekla. Jenže pak ji začne pronásledovat a mučit neviditelná bytost. Moderní verze děsivé klasiky od H. G. Wellse, kde hraje Elisabeth Moss.

Pořád jsem to já

Šťastně vdaná profesorka lingvistiky a máma od tří dětí zjistí, že trpí Alzheimerovou nemocí, která jí silně zkomplikuje kariéru i vztahy s rodinou. Za hlavní roli v tomhle dramatu Julianne Moore získala Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.