11 výborných filmů, které zmizí z Netflixu na konci září

Foto: Mission: Impossible III (Bad Robot), Sociální síť (Columbia Pictures), Spider-Man (Sony Pictures)

Na konci září opustí nabídku Netflixu hned několik výborných filmů. Z licenčních důvodů zmizí první tři díly akční klasiky Mission: Impossible a doposud poslední film s podtitulem Fallout, Spider-Man trilogie Sama Raimiho a Amazing Spider-Man s Andrewem Garfieldem, drama Miloše Formana Lid versus Larry Flynt, Sociální síť o zrodu Facebooku nebo válečný kultovní film Zachraňte vojína Ryana. Není vyloučeno, že některý z těchto titulů se vrátí na Netflix v nadcházejících týdnech nebo měsících s obnovenou licencí.

Sedm psychopatů

Scenáristovi při psaní chybí inspirace. Kamarádi mu chtějí pomoct, a tak ukradnou šílenému mafiánovi milovaného psa. Skvělá kriminální komedie, ve které si zahráli psychopaty třeba Colin Farrell, Woody Harrelson nebo Christopher Walken. (dostupné do 27. září)

Amazing Spider-Man

Známý superhrdina v novém! Středoškolák Peter Parker se učí zacházet se schopnostmi, které právě získal, a musí se přitom utkat s arcipadouchem Lizardem. V tomhle pavučinovém dobrodružství hraje Andrew Garfield spolu s Emmou Stone, Martinem Sheenem a Sally Field. (dostupné do 30. září)

Čistá duše

Foto: Universal Pictures

Životopisný snímek o vynikajícím matematikovi Johnu Forbesi Nashovi, který po desetiletí bojoval se schizofrenií, ale ve svém oboru se zapsal do dějin. Uznávané drama, které shráblo Oscary za nejlepší film, režii, scénář i herečku ve vedlejší roli. (dostupné do 30. září)

Equalizer

Bývalý člen tajné vojenské jednotky Robert McCall se do akce vrací jen velmi neochotně, ale ochránit mladou prostitutku před spáry ruské mafie prostě musí. Denzel Washington v akčním filmu, ve kterém hraje i Chloë Grace Moretz. (dostupné do 30. září)

Lid versus Larry Flynt

Foto: Columbia Pictures

Nechvalně známý porno magnát Larry Flynt dotáhne svoji kampaň za svobodu projevu ze striptýzových klubů až k Nejvyššímu soudu. Životopisný film Miloše Formana nominovaný na Oscara. (dostupné do 30. září)

Mission: Impossible (I, II, III a Fallout)

Agent musí rychle najít cizího špiona, který zradil jeho tým, a zároveň se postarat o to, aby důležitý tajný seznam nepadl do špatných rukou. Tom Cruise v nejlepší akční sérii současnosti. (dostupné do 30. září)

Sláva

Foto: Tri-Star Pictures

Americkou občanskou válku provázejí bigotní nálady a četná krveprolití. Do boje proti armádě Konfederace vyrazí první jednotka složená jenom z mužů černé pleti. Po boku M. Freemana a M. Brodericka září Denzel Washington, který získal Oscara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. (dostupné do 30. září)

Sociální síť

Druhák na Harvardu Mark Zuckerberg dostane nápad, který mu přinese úspěch na internetu. Přijde kvůli tomu ale o pár přátel a musí řešit konflikty se zákonem. Film Davida Finchera o zrodu Facebooku. (dostupné do 30. září)

Spider-Man (trilogie)

Když ho kousl geneticky upravený pavouk, získal plachý teenager Peter Parker nové superschopnosti. V boji proti bezpráví a mstivému padouchovi se mu určitě budou hodit. Tobey Maguire a Kirsten Dunst upředli filmový hit: Spider-Man se v USA stal komerčně nejúspěšnějším snímkem roku 2002. (dostupné do 30. září)

Šílený Max

Foto: Warner Bros.

V postapokalyptické budoucnosti vyvraždí gang zločinců v odvetě Maxovi rodinu. Ten pak nemá na výběr a musí vyrazit na dlouhou cestu za pomstou. Kultovní australský akční film, který udělal z mladého Mela Gibsona mezinárodní filmovou hvězdu. (dostupné do 30. září)

Zachraňte vojína Ryana

Foto: Universal Pictures

Po vylodění v Normandii pronikne skupina vojáků pod vedením kapitána Johna Millera za nepřátelské linie s cílem najít výsadkáře, který v boji přišel o všechny tři bratry. Strhující drama z druhé světové války s Tomem Hanksem, které získalo pět Oscarů, včetně ceny pro režiséra S. Spielberga. (dostupné do 30. září)