10 bezkonkurečně nejlepších sci-fi filmů na HBO Max

Foto: Šílený Max: Zběsilá cesta (Warner Bros.), Počátek (Warner Bros.), Duna (Warner Bros.)

Nabídka filmů na HBO Max se rozrůstá o nové tituly každý týden, sekce sci-fi však to nejlepší obsahovala již při spuštění služby v březnu tohoto roku. Jedinou výraznou novinkou, která na HBO Max doputovala teprve nedávno, je komorní Predestination (Paradox času), ve kterém hraje Ethan Hawke. V žebříčku nejlepších sci-fi titulů na HBO Max nechybí ani Nolanovy hity Počátek a Interstellar, Kubrickova Vesmírná odysea, nové zpracování Duny a Příchozí režiséra Villeneuva nebo jeden z nejlepších akčních filmů posledních deseti let – Šílený Max: Zběsilá cesta.

2001: Vesmírná odysea

Filosofická filmová opera. Evoluce a smysl existence lidstva v několika epochách, během kterých je člověk konfrontován se zlověstným a mlčícím symbolem mimozemského života. Science-fiction film, po kterém už filmové sci-fi nikdy nebylo jako dříve…

Duna

Adaptace kultovního díla vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření – melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem.

Gravitace

Sandra Bullock se představila jakožto uznávaná lékařka na své první misi do vesmíru. George Clooney zase coby kosmický veterán, který naopak svou astronautskou kariéru právě končí. Společně se pokusí přežít cestu hlubokým vesmírem.

Interstellar

Když se náš čas na Zemi začne chýlit ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v dějinách lidstva – musí se vydat mimo naši sluneční soustavu a pokusit se najít pro lidské pokolení planetu, na které bude moci žít.

Matrix

Počítačový hacker Neo odhalí šokující pravdu – svět je podvod, propracovaný klam překroucený všemocnými stroji umělé inteligence, která nás ovládá. Připojí se k legendárnímu vůdci odboje Morfeovi v bitvě za zničení iluze zotročující lidstvo.

Počátek

Dom Cobb je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí.

Predestination (Paradox času)

Elitní agenti cestují v čase, aby zabránili různým zločinům. A jeden z nich teď musí překazit děsivý teroristický útok v New Yorku… Velmi nedoceněný film s výborným Ethanem Hawkem.

Příchozí

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, je sestaven elitní tým v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams). Cílem je zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Joel je šokován zjištěním, že si jeho přítelkyně Clementine nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah, a rozhodne se udělat to samé. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si uvědomí, že ji stále miluje.