14 letošních kino hitů, které jsou již na Netflixu, HBO, Disney+ nebo jinde

Foto: Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (Warner Bros.), Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (Disney), Smrt na Nilu (20th Century Studios)

Obliba streamovacích služeb nikdy nebyla větší. Zatímco Netflix spíše spoléhá na originální tvorbu a do jisté míry i na české tituly (uvedeni zde byli Tři tygři ve filmu: Jackpot), HBO Max po 45 dnech od kino premiéry uvedlo nového Batmana, na stejnou streamovací službu doputoval také letošní Film roku. Disney+ přidalo do nabídky novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, ještě větší hity zamířily na videotéku iTunes (s češtinou Top Gun: Maverick nebo Elvis).

Batman

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců. (HBO Max)

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Disney+)

Elvis

Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks). (iTunes)

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků. (HBO Max)

Film roku

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. (HBO Max)

Ježek Sonic 2

Vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. (iTunes)

Proměna

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Disney+)

Poslední závod

Historické životopisné drama z prostředí Krkonoš Poslední závod se vrací do roku 1913 a mapuje události kolem závodu, který se stal osudným dvojici Hanč a Vrbata. Zároveň ale také tematizuje postavu Emericha Ratha, na nějž historie zapomněla. (Aerovod)

Rakeťák

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka a posádka vracejí domů ze své aktuální mise. Jejich průzkumná loď však ztroskotá na nepřátelské planetě. Spin-off legendárního Příběhu hraček. (Disney+)

Smrt na Nilu

Dovolená belgického detektiva Hercule Poirota na palubě okouzlujícího říčního parníku v Egyptě se změní v děsivý hon na vraha, ve chvíli, kdy idylické líbánky dokonalého páru postihne tragédie. (Disney+)

Super-Blb

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. (iTunes)

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT

Dva kamarádi vyrazí z Ostravy do Prahy pro peníze, které vyhráli v loterii. Jenže napakovat se kromě nich chce i někdo další. Bláznivá komedie oblíbeného uskupení Tři Tygři, která dala světu seriál sKORO NA mizině a hromadu vtipných skečů. (Netflix)

Top Gun: Maverick

Po více než třiceti letech služby jako jeden z nejlepších letců námořnictva je Pete Mitchell tam, kam patří, posouvá hranice možností jako odvážný zkušební pilot a vyhýbá se povýšení v hodnosti, které by ho uzemnilo. (iTunes)

Uncharted

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (iTunes)