13 suprových seriálových novinek (nejen) z Netflixu

Foto: The Boys (Prime Video), Schodiště (HBO Max), Na seznamu smrti (Prime Video)

Válka streamovacích služeb pokračuje, výborných seriálových novinek se za poslední týdny a měsíce urodilo hned několik. Na Netflixu měl premiéru dlouho očekávaný Sandman, adaptace kultovního komiksu, největší pozornost ale měla čtvrtá sezóna Stranger Things. HBO Max uvedlo nenápadnou novinku Irma Vep s Alicií Vikander (Tomb Raider) nebo kriminální hit podle skutečné události Schodiště s bravurním Colinem Firthem. Disney+ kromě novinek ze světa Star Wars a Marvel přidalo do nabídky také Ve jménu nebes s Andrewem Garfieldem, výborné počiny přistály i na dalších streamech – třetí řada Bandy na Prime Video, Star Trek: Strange New Worlds na Paramount+ (v Česku zatím nedostupná služba).

Banda – 3. řada

Byl to klidný rok. Homelander je pokořen. Butcher pracuje pod dohledem Hughieho pro vládu. Oba muži však touží proměnit tento klid a mír v krev a kosti. Takže když The Boys dozví o záhadné Anti-Superhrdinské zbrani, čeká je k setkání se Sedmičkou. (Prime Video)

For All Mankind – 3. řada

V alternativní časové linii se v roce 1969 sovětský kosmonaut Alexej Leonov stane prvním člověkem, který přistane na Měsíci. Tento výsledek zničí morálku v NASA, ale také podnítí americké úsilí dohnat ho. (Apple TV+)

Irma Vep

Americká filmová hvězda přijíždí do Francie, aby si zahrála roli Irmy Vepové v moderní adaptaci klasického francouzského němého filmu Les Vampires. Herečka se však začíná příliš ztotožňovat se svou postavou. (HBO Max)

Jen vraždy v budově – 2. řada

Hvězdami nabitý seriál pojednává o třech cizích lidech, kteří sdílejí posedlost skutečnými zločiny a do jednoho se zapletou, když vyšetřují záhadnou smrt souseda v jejich newyorském činžovním domě. (Disney+)

Na seznamu smrti

Seriál sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. (Prime Video)

Sandman

Po letech věznění se král snů Morfeus vydává na pouť mezi světy, aby našel, co mu bylo ukradeno a obnovil svoji moc. Na adaptaci kultovního komiksu se podílel a produkoval ji autor Neil Gaiman. Sen hraje Tom Sturridge. (Netflix)

Schodiště

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. Herecký koncert Colina Firtha a všech ostatních. (HBO Max)

Star Trek: Strange New Worlds

Nový seriál sleduje kapitána Christophera Pikea a posádku hvězdné lodi USS Enterprise ve 23. století při objevování nových světů v celé galaxii. Prequel, který se odehrává deset let před původním Star Trekem ze 60. let. (Paramount+)

Stranger Things – 4. řada

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. Pravděpodobně nejlepší řada vůbec. (Netflix)

Ve jménu nebes

V typicky poklidném údolí Salt Lake Valley v Utahu vyšetřují v roce 1984 detektivové Jeb Pyre a Bill Taba brutální, zlověstnou vraždu ženy a jejich dětí z komunity Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. (Disney+)

Volavka

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Volejte Saulovi – 6. řada

Konflikty, špinavé kšefty a záplava nových klientů. V závěrečné řadě seriálu, který se dočkal mnoha ocenění, dotáhne Jimmy svoji velkou proměnu do konce. Prequel kultovního seriálu Perníkový táta. (Netflix)

Westworld – 4. řada

Čtvrtá řada se odehrává sedm let po skončení třetí řady a je popisována jako „temná odysea o osudu vědomého života na Zemi“. Do hlavních rolí se vracejí Ed Harris, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Aaron Paul a mnoho dalších. (HBO Max)