13 seriálových kriminálek na HBO Max, od kterých se neodtrhnete

Foto: Temný případ (HBO), Mare z Easttownu (HBO), Des (Independent Television)

Neskutečné skutečné případy, románové adaptace nebo příběhy z mysli scénáristů. HBO Max je přehlídkou výborných seriálových kriminálek a detektivek, od kterých se není vůbec jednoduché odtrhnout. Do tohoto výběru jsme zařadili loňský hit Mare z Easttownu, ve kterém září Kate Winslet v roli detektivky, se kterou se svět nemazlil, letos uvedené Schodiště s výborným Colinem Firthem o jedné záhadné smrti nebo třeba první řadu Temného případu Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona. Nechybí ani hvězdně obsazené britské seriály Čas (Sean Bean) a Des (David Tennant).

Čas

Vězeň sžíraný pocitem viny, dozorce stojící před nemožnou volbou. Jak v tomhle drsném světě přežít? Třídílné drama o trestu a zásadách zkoumá život v současném britském vězeňském systému.

Des

Mezi lety 1978 a 1983 zavraždil Dennis Nilsen ve svém bytě řadu chlapců a mladých mužů, aniž by byl přistižen. Následně však policie obdržela stížnosti od sousedů, kteří tvrdili, že v kanalizaci našli pozůstatky lidské tkáně a kostí.

Gomora

Seriál Gomora, inspirovaný úspěšným románem Roberta Saviana, líčí příběh ze zákulisí kruté neapolské zločinecké organizace Camorry vyprávěný očima třicetiletého Cira, který je pravou rukou mafiánského kmotra Pietra Savastana.

Jedna noc

Seriál, který podrobně zkoumá složité okolnosti případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje policejní vyšetřování, soudní řízení, systém trestního soudnictví a očistec ve věznici Rikers Island, kde obviněný čeká na svůj soudní proces.

Mare z Easttownu

Detektivka z pensylvánského městečka vyšetřuje místní vraždu a její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh zkoumá temnou stránku uzavřené komunity a je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost.

Mělas to vědět

Seriál pojednává o úspěšné terapeutce Grace (Nicole Kidman), jejím manželovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi. Jejich zdánlivě idylický život však znenadání obrátí naruby bezcitná vražda a řetězec strašlivých událostí.

Městečko Fortitude

Arktické městečko Fortitude, kde nikdy nedochází k žádným násilnostem, je svědkem vraždy anglického profesora Stoddarta, který zde zkoumal přírodní jevy. Místní šerif se ujímá vyšetřování…

Nula nula nula

Seriál sleduje dovoz kokainu z Ameriky do Evropy. Zaměřuje se na různé skupiny mocichtivých zločinců, mexických kartelů, kalábrijskou mafii a zkorumpované byznysmeny bojující o kontrolu nad obchodování s kokainem.

Obleva

V ledové vodě je nalezeno tělo mladé ženy. Vyšetřování vede Zawieja, policistka, která se nikdy nevzdává. Brzy vyjde najevo, že zavražděná žena krátce před smrtí porodila. Ale kde je dítě?

Schodiště

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. Herecký koncert Colina Firtha.

Šerifská hvězda

Toto drama, thriller a černá komedie v jednom, vypráví příběh Jima Wortha, bývalého londýnského detektiva, který se s rodinou přestěhuje do Skalistých hor, aby začal nový život jako policejní náčelník v idylickém venkovském městečku.

Temný případ

Rok 2012. Dva bývalí partneři z oddělení vyšetřování vražd luisianské státní policie Martin Hart a Rustin Cohle jsou samostatně vyslýcháni dvěma vyšetřovateli. Ti se jich vyptávají na vraždu prostitutky Dory Langeové, k níž došlo před sedmnácti lety.

Tokyo Vice

Kriminální drama Tokyo Vice, volně inspirované zkušenostmi Jakea Adelsteina, sleduje cestu mladého amerického novináře do tokijského podsvětí konce 90. let minulého století, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá.