10 výborných filmů na Netflixu a Disney+, o kterých možná nevíte

Foto: Rozpolcený (Universal Pictures), Konzultant (20th Century Fox), Tajemný let (Walt Disney)

Protože Netflix zaplavuje jedna originální novinka za druhou (týdně i desítky titulů), licencované filmy, které jsou na Netflixu pouze na omezenou dobu, jsou vesměs odstrčeny na druhou kolej. Věděli jste, že Netflix v současnosti nabízí Shyamalanův thriller Rozpolcený, který volně navazuje na staršího Vyvoleného nebo napínavou Identitu z dílny Jamese Mangolda? Skvělou podívanou slibuje také videotéka Disney+, na které byste možná ani nezkoušeli hledat výborné filmy jako oceňované drama Kluci nepláčou, Tajemný let s Jodie Foster nebo nedávno uvedený horor Fresh se skvělým Sebastianem Stanem v hlavní roli.

Bolest a sláva

Filmový režisér, kterému přestává sloužit zdraví, hledá inspiraci a najde ji na nečekaném, ale dobře známém místě. Antonio Banderas za hlavní roli získal na festivalu v Cannes cenu pro nejlepšího herce. Natočil uznávaný režisér Pedro Almodóvar. (Netflix)

Fresh

Film sleduje Nou, která se v obchodě seznámí s okouzlujícím Stevem a – protože ji aplikace na seznámení značně frustrují – zkusí to a dá mu svoje číslo. Brzy ale zjistí, že její nový milenec skrýval jisté nevšední choutky. (Disney+)

Hra peněz

Obyčejný chlap vtrhne v přímém přenosu do studia, kde se natáčí pořad o investování, a vezme si moderátora jako rukojmí. Kvůli jeho radám totiž přišel o všechno. Režisérka Jodie Foster obsadila do hlavních rolí George Clooneyho a Julii Roberts. (Netflix)

Hurikán v ringu

Foto: Universal Pictures

Nezapomenutelný příběh Rubina „Hurikána“ Cartera, hrdého a kdysi nadějného boxera, který byl nespravedlivě odsouzen za brutální zločin. Tento přelomový film s hvězdným hereckým obsazením natočil Norman Jewison. (Disney+)

Identita

Foto: Columbia Pictures

V odlehlém pouštním motelu uvízne kvůli bouřce deset lidí, kteří se navzájem neznají. Když pak začnou jeden po druhém umírat, musí rychle zjistit, kdo z nich je vrah. Napínavý film plný zvratů natočil James Mangold. (Netflix)

Kluci nepláčou

Teena Brandonová, děvče z malého městečka, utíká po krádeži auta před spravedlností. Při té příležitosti si změní jméno na Brandon Teena a spolu s tím kompletně změní svou osobnost. Oceňované drama s Hilary Swank v hlavní roli. (Disney+)

Konzultant

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant, se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. Hvězdami nabitý thriller od režiséra Ridleyho Scotta. (Disney+)

Nepohodlný

Foto: Focus Features

Justin Quayle pracuje pro Úřad vysokého komisaře v Africe. Manželku mu zavraždí neznámý pachatel. A mezinárodní vyšetřování na vlastní pěst může začít. Za roli záhadné manželky diplomata v tomhle uznávaném thrilleru získala Rachel Weisz Oscara i Zlatý glóbus. (Netflix)

Rozpolcený

Muž mnoha osobností unese tři nezletilé dívky, které musí vymyslet, jak utéct, než se projeví jeho nejnovější a nejnebezpečnější osobnost. Film zasazený do světa Vyvoleného z dílny M. Night Shyamalana. (Netflix)

Tajemný let

Foto: Walt Disney

Při letu ve dvanáctikilometrové výšce v supermoderním letadle, které Kyle Prattová (Jodie Foster) pomohla navrhnout, zmizí beze stopy její šestiletá dcera Julia. Nedoceněný thriller německého režiséra Roberta Schwentkeho. (Disney+)