Jan Žižka: Očekávaný velkofilm Petra Jákla má nový trailer

Foto: Bioscop

Distribuční společnost Bioscop zveřejnila trailer k dlouho očekávanému velkolepému filmu Jan Žižka, který vypráví skutečný příběh králů, válečníků, víry a politického přesvědčení.

Jedna z věcí, kterou dokázala série Hra o Trůny, je ta, že zvýšila zájem diváků o středověké příběhy, jejichž vyprávění sahá mnohem hlouběji než jen do šermířských soubojů. To je případ filmu Jan Žižka, ve kterém se náboženské přesvědčení a politické zájmy překrývají a jeden válečník je nucený zpochybnit svou integritu, když se snaží vykonat nebezpečnou misi. Jan Žižka neváhá plnit rozkazy svého krále, přestože mise, kterou dostane – únos nevinné ženy, která je zároveň neteří francouzského krále – odporuje jeho osobním názorům.

Film režíroval český filmař Petr Jákl. Jedná se o třetí projekt, v němž Jákl působí jako režisér a scenárista (dříve Kajínek a nadpřirozený horor Ghoul). Hlavní roli Jana Žižky pak ztvárnil Ben Foster, známý z filmů Beze stop nebo 3:10 Vlak do Yumy. Dále ve filmu účinkují Sophie Lowe, Michael Caine, Til Schweiger, Roland Møller, Matthew Goode, William Moseley nebo Karel Roden.

Jan Žižka má premiéru letos 8. září.

Foto: Bioscop