4 důvody, proč jít na komedii Jak obšťastnit ženu

Foto: Bohemia MP

Ve čtvrtek 21. července do českých kinech vstupuje australská komedie, která se však přesto nebojí serióznějších témat. Níže se můžete přesvědčit, že se vyplatí zajít na tento film do kina.

Recenze

Prvním pozitivem jsou mnohé kladné recenze kritiků, kteří měli možnost zhlédnout snímek mnohem dříve. Film měl celosvětovou premiéru již 19. května tohoto roku. Kritici vyzdvihují především odlehčenou atmosféru a humor. Některé recenze také chválí témata, které film řeší.

Téma

Ústředním tématem je sexuální život žen po padesátce. V těchto ohledech se snaží vystoupit ze zavedených stereotypů a poukázat i na to, že sex nepatří pouze mladým, jak lze usoudit z mnohých podobně laděných filmů. S podobnými tématy mimochodem pracuje i velmi oceňovaný a kladně přijatý snímek Hodně štěstí, pane Veliký, jež se v Česku poprvé promítal na letošním festivalu v Karlových Varech.

Sally Phillips

Kromě témat a humoru diváky oslovila úspěšná herečka Sally Phillips, ztvárňující hlavní postavu. Není se čemu divit, Sally Phillips již nasbírala mnoho hereckých zkušeností. U romantických a dramatičtějších komedií to platí ještě více. Zahrála si například ve filmu Notting Hill, Nevěsta přes internet anebo ve slavné sérii filmů Bridget Jonesové.

Režisérka

Kladné recenze mohou však nejvíce potěšit režisérku filmu Renée Webster. Je to totiž její režisérský debut, přičemž si i scénář napsala sama. S tímto filmem tak můžeme sledovat začátek kariérní trajektorie této talentované filmařky.

Foto: Madman Entertainment