20 výborných filmů, které zmizí z Netflixu na konci měsíce

Foto: Creed (Warner Bros.), Ježek Sonic (Paramount Pictures), Star Trek (Paramount Pictures)

Konec měsíce července znamená také konec pro řadu filmů na Netflixu. Z licenčních důvodů zmizí z jeho nabídky Star Trek od J.J. Abramse a jeho pokračování, zběsilá akční podívaná s Jasonem Stathamem Zastav a nepřežiješ, oscarových 12 let v řetězech nebo povedená videoherní adaptace Ježek Sonic. Za zmínku stojí i konec starších titulů, předplatitelé služby tak mají poslední možnost vidět Bouráka  z prostředí amerického fotbalu, Čokoládu s Johnnym Deppem, případně legendárního Robina Hooda: Krále zbojníků. Netflix se rozloučí také se skvělými filmy, ke kterým nikdy nepřidal české titulky – Osvícením, Yes Manem a Bohemian Rhapsody.

Zastav a nepřežiješ

Foto: Lionsgate

Nájemný zabiják z Los Angeles zjistí, že účinkům jedu, kterým ho otrávili, dokáže vzdorovat jenom tak dlouho, dokud si udrží dostatečnou hladinu adrenalinu. (do 27. července)

Ježek Sonic

Šerif z malého města pomáhá mimozemskému ježkovi uniknout před šíleným doktorem, který chce jeho nadzvukovou rychlost využít k ovládnutí světa. (do 28. července)

Osvícení (bez češtiny)

Opuštěný horský hotel, odříznutý od světa, to je vhodné místo k zešílení… Neúspěšný spisovatel Jack Torrance přijme práci správce v luxusním, ale odlehlém horském hotelu Overlook. (do 28. července)

Yes Man (bez češtiny)

Po hořkém rozvodu se úvěrový úředník dostane pod vliv svépomocného guru, který ho nabádá, aby po dobu jednoho roku souhlasil se vším, co mu přijde do cesty. (do 28. července)

12 let v řetězech

Je černý, je svobodný, je unesen a prodán do otroctví. Historické drama podle autobiografické předlohy Solomona Northupa. (do 31. července)

Ad Astra

Z letu na Mars se stane náročná výprava za pohřešovaným otcem. Najde při ní tenhle astronaut odpovědi na otázky o vesmíru i sobě samém? (do 31. července)

Bohemian Rhapsody (bez češtiny)

Film je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům. (do 31. července)

Bourák

Foto: TriStar Pictures

Prcek Rudy sní o tom, že si jednou zahraje americký fotbal za univerzitu Notre Dame. Začne jako asistent správce hřiště a postupně se probojuje až do tréninkového týmu. (do 31. července)

Creed a Creed II

Jeho táta byl Apollo Creed. Trénuje ho Rocky Balboa. A mladý Adonis Creed teď riskuje všechno, aby dostal šanci bojovat o titul. (do 31. července)

Čokoláda

Upjatí francouzští venkované se na svobodnou matku Vianne a její obchod s čokoládou dívají skrz prsty, ale sladkosti od ní brzy probudí jejich chutě i vášně. (do 31. července)

Gejša

Foto: Columbia Pictures

Z chudé rybářské rodiny ji prodali mezi gejši, kde se z ní stala hvězda celého Kjóta. Jenže aby naplnila svůj osud, bude muset ustát ještě velkou spoustu pletich. (do 31. července)

Hugo a jeho velký objev

Sirotek žijící na pařížském nádraží uniká přísnému přednostovi stanice, potkává legendárního filmaře a nachází klíč ke svému osudu. (do 31. července)

Interview

Seth Rogen a James Franco v hlavních rolích provokativní komedie o dvou novinářích, kteří si domluví rozhovor s Kim Čong-unem a pak je kvůli tomu naverbuje CIA. (do 31. července)

Jackass 3

Foto: Paramount Pictures

Johnny Knoxville se po dlouhé pauze vrací na scénu a pouští se do zbrusu nových kejklí s divou zvěří, kousků v nebezpečných výškách a dalších šíleností. (do 31. července)

Loupež po italsku

Foto: Paramount Pictures

Mazaný zloděj plánuje velkou vloupačku mezi benátskými kanály, ale zrada jednoho z jeho lidí přivodí katastrofu. (do 31. července)

NON-STOP

Zvláštnímu agentovi, který se stará o bezpečnost v letadle letícím 12 kilometrů nad zemí, začne posílat textové zprávy vyděrač, který tvrdí, že je taky na palubě. (do 31. července)

Plán útěku

Dostal se do vězení, ze kterého není úniku a které dokonce sám navrhl. Odborník na zabezpečení objektů Ray musí k útěku využít všechny své znalosti a finty. (do 31. července)

Robin Hood: Král zbojníků

Foto: Warner Bros.

Otce mu zabil zbabělý šerif z Nottinghamu. Legendární renegát Robin Hood proto přísahá pomstu a přidá se k partě vesničanů, kteří museli opustit svůj domov. (do 31. července)

Star Trek a Star Trek: Do temnoty

Sebevědomý rebel James T. Kirk a přísně logický Vulkánec Spock musí na první výpravě kosmické lodi Enterprise porazit pomstychtivého romulanského velitele. (do 31. července)

Šéfové na zabití

Tři roztrpčení kámoši nemůžou dát výpověď v práci, ale mají plné zuby svých otravných šéfů. Vymyslí proto neotřelý plán, jak se jich zbavit. (do 31. července)