15 povedených českých komedií od roku 2015, které nabízí Netflix

Foto: Deníček moderního fotra (CinemArt), Kobry a užovky (Falcon), Shoky & Morthy: Poslední velká akce (Falcon)

České filmy na Netflixu se těší veliké oblibě, v mnoha případech na něj putují hned po uvedení v kinech. Stalo se tak třeba u Deníčku moderního fotra z minulého roku, střelené komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce nebo filmu Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel. A protože dobrých českých komedií není nikdy dost, prohledali jsme současnou nabídku Netflixu a našli v ní hned patnáct tuzemských snímků na zasmání, za které se rozhodně nemusíme stydět. Ve výběru nechybí již zmíněné filmy, ani režijní tvorba Jana Prušinovského, Jiřího Mádla nebo Tomáše Vorela.

Bezva ženská na krku

Čerstvě rozvedená čtyřicátnice chce v životě začít znova. Přijme proto místo učitelky na venkovské škole a nastěhuje se do domu, kde přežívá místní hrobník.

Cesta domů

Revírník Ludva chce zůstat v lese a odmítá převzít otcův statek. Lesní správa chce ale prodat jeho hájenku. Ludvovu „bio“ ženu navíc sousedi moc nemusí.

Deníček moderního fotra

První potomek je na světě a spisovatel si musí vzít otcovskou dovolenou. Rodičovské povinnosti mu ale dají zabrat o dost víc, než čekal.

Kobry a užovky

Chlap, který toho v životě zatím moc nedokázal, se chytí příležitosti rozjet menší byznys, ale ke dnu ho pořád táhne nezvladatelný bratr. Tohle nemůže dopadnout dobře.

Na střeše

Samotářský profesor nabídne přechodné útočiště neznámému mladíkovi a dostane za to nečekanou lekci o mezilidských vztazích.

Pohádky pro Emu

Celkem nevýrazný pracovník imigračního úřadu se seznamuje s dívenkou, která by mohla být jeho dcerou. Malá rozumbrada mu pomůže najít lásku i rodinu.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Čtyři staří kamarádi se rozhodnou nakopnout svoje monotónní a ne zrovna šťastné životy, a tak uzavřou sázku, která spustí sérii nečekaných událostí.

Shoky & Morthy: Poslední velká akce

Dva vtipálci se vydávají na divoké dobrodružství. Chtějí natočit hororový dokument, aby znovu získali ztracenou popularitu a zachránili svůj kanál na YouTube.

Špunti na vodě

Rodinné kempování se zvrtne, když se naštvané manželky seberou, odjedou domů a manželům nechají na krku děti.

Teorie tygra

Veterinář je svědkem toho, jak tchýně nenechá vlastního manžela v klidu ani umřít. Zamyslí se proto nad svým životem a manželstvím a rozhodne se prásknout do bot.

Teroristka

Na místního gaunera, co terorizuje okolí, si netroufne ani samotná starostka. Učitelka v důchodu proto vezme věci pevně do vlastních rukou.

Úsměvy smutných mužů

Když hrozí, že mu alkohol zničí život, nastoupí spisovatel Josef na léčbu spolu s dalšími alkoholiky, jejichž příběhy jsou stejně komické a tragické jako ten jeho.

Vlastníci

Schůzi, na které se majitelé bytů ve starém činžáku zkoušejí domluvit, jak dům zachránit, poznamenají jejich rozdílné charaktery i osobní zájmy.

Ztraceni v Mnichově

V Praze se koná státní návštěva, kde papoušek jednoho francouzského politika pobuřuje svými replikami. Pavel o něm má natočit film, ale naráží na jeden problém za druhým.

Ženy v běhu

Tři sestry chtějí splnit otcovo poslední přání a spolu s ovdovělou matkou začnou s tréninkem na maraton, při kterém se toho nečekaně hodně naučí o životě i lásce.