10 výborných filmů na Disney+, které jste možná přehlédli

Foto: Le Mans '66 (20th Century Fox), Trans (Pathé Distribution), Rudá volavka (20th Century Fox)

Zatímco nová streamovací služba Disney+ láká především na superhrdiny ze světa Marvel nebo Star Wars, ve své nabídce má i několik zatoulaných klenotů, které jste doteď možná přehlíželi. Do tohoto výběru jsme zařadili méně známý snímek Martina Scorseseho, velkolepé fantasy od autora Tarzana, závodní lahůdku od Jamese Mangolda nebo tajemnou podívanou z dílny Dannyho Boylea.

Barva peněz

Foto: Walt Disney

Eddie (Paul Newman) byl kdysi špičkový biliárový šampion, ale dnes už jen učí nafoukaného, ale nesmírně nadaného mladíka (Tom Cruise), jenž v kulečníku exceluje. Stále však sní o možném návratu na výsluní. Film legendárního Martina Scorseseho.

Děti moje

Ve filmu na motivy románu hraje George Clooney lhostejného manžela a otce dvou dívek, který je nucen znovu navázat vztah se svými dcerami poté, co jeho žena utrpěla nehodu na lodi u Waikiki. Jednu z dcer hraje mladá Shailene Woodley.

John Carter: Mezi dvěma světy

Adaptace slavného románu Edgara Rice Burroughse, ve které válkou znavený bývalý armádní důstojník je nevysvětlitelně přepraven na Barsoom (Mars) a neochotně se zúčastní epického válečného konfliktu.

Koupili jsme ZOO

Matt Damon a Scarlett Johansson hrají v tomto rodinném filmu o svobodném otci, který se snaží dát své rodině nový začátek tím, že se přestěhuje do domu uprostřed zoologické zahrady. Natočil Cameron Crowe.

Le Mans ’66

Matt Damon a Christian Bale v hlavních rolích filmu FORD vs. FERRARI natočeného podle skutečného příběhu vizionářského amerického automobilového konstruktéra Carrolla Shelbyho a neohroženého britského závodníka Kena Milese, kteří společně sestrojili revoluční závodní vůz.

Malá Miss Sunshine

Když rozpačitá sedmiletá holčička dostane náhodou pozvánku do soutěže krásy, její podivínská rodina se jí rozhodne pomoct. Komedie s mladičkou Abigail Breslin, která si odnesla dva Oscary.

Podnikavá Joy

Jennifer Lawrence se v divokém příběhu Davida O. Russella o rodině napříč čtyřmi generacemi představuje v roli Joy, mladé ženy, která vybuduje obchodní dynastii a stane se matriarchou. V této emotivní, lidské komedii, v níž hrají také Bradley Cooper a Robert De Niro, se spojenci stávají protivníky a protivníci se stávají spojenci.

Rudá volavka

Jennifer Lawrence v tomto špionážním thrilleru hraje bývalou baletku Dominiku, která je donucena vstoupit do vládního programu školy volavek a vzápětí se ocitá uprostřed zrádné špionáže. Film natočil Francis Lawrence.

Trans

Po ráně do hlavy, kterou utrží při pokusu o loupež Goyova obrazu za 27 milionů dolarů, se Simon (James McAvoy) probouzí, aby zjistil, že je obraz pryč – a jeho paměť taky. Jak se zápletka zamotává, střetávají se sen a realita v thrilleru, který vám nedá vydechnout.

Vzestup

Po emigraci z Nigérie se Vera a Charles snažili přežít a uživit svých pět dětí a zároveň žili pod každodenní hrozbou deportace. Rodina se zoufale snažila získat řecké občanství, ale úřady jim na každém kroku házely klacky pod nohy. Rodina nakonec nastartovala kariéru tří šampionů NBA.