10 nejnovějších dokumentů na Netflixu v češtině, které musíte vidět

Foto: Modlit se, poslouchat, neodmlouvat, Vrah mé dcery, Jak se mění vědomí (vše Netflix)

Milovníci dokumentů mají na Netflixu vždy z čeho vybírat. Do jeho nabídky se v posledních dnech a měsících podívala celá plejáda nových titulů, ty nejlepší z nich dokonce za doprovodu českého dabingu. Rozhodně si tak nenechte ujít třeba čtyřdílnou minisérii Modlit se, poslouchat, neodmlouvat o americké sektě FLDS, Návrat do vesmíru s Elonem Muskem nebo horkou novinku Jak se mění vědomí. Za pozornost stojí i kriminální dokumenty Ta dívka z fotky a Vrah mé dcery, novinky z posledních dvou týdnů.

Co se skrývá v mazlíčcích – minisérie

Foto: Netflix

Seznamte se s úžasnými tvory z celého světa a podívejte se, co všechno naši zvířecí parťáci dokážou a cítí. Seriál o hafanech, kočkách a dalších mazlíčcích. Dokumentární seriál o superschopnostech domácích mazlíčků, který namluvil Hugh Bonneville ze seriálu Panství Downton.

Gladbeck: Únos rukojmích

Je srpen roku 1988 a dva ozbrojení bankovní lupiči drží německou policii 54 hodin v šachu při dramatu s rukojmími, které skončí přestřelkou. Konečný účet – tři mrtví. Dokument poskládaný z autentických videozáznamů skutečného zločinu. Natočil držitel Německé televizní ceny Volker Heise.

Jak se mění vědomí – minisérie

V tomhle dokumentárním seriálu zkoumá publicista Michael Pollan historii a způsoby užívání LSD, psilocybinu, extáze, mezkalinu a dalších psychedelik. Dokumentární seriál podle slavného bestselleru Michaela Pollana.

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat – minisérie

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. Investigativní dokumentární seriál o skutečných zločinech v režii producentky Rachel Dretzin, která získala cenu Emmy.

Návrat do vesmíru

Elon Musk a inženýři ze SpaceX mají za úkol dostat astronauty NASA zpátky na Mezinárodní vesmírnou stanici. Revoluce v cestování do vesmíru je tady! Dokument o průzkumu vesmíru, který natočili držitelé Oscara Jimmy Chin a Elizabeth Chai Vasarhelyi (Free Solo).

Pád: Kauza Boeing

Vyšetřovatelé zjišťují, jestli mohla společnost Boeing částečně zavinit dvě letecké katastrofy během pár měsíců tím, že jí šlo spíš o zisk než o bezpečnost. Skandální odhalení od producentů Briana Grazera a Rona Howarda. Režie: držitelka Emmy Rory Kennedy nominovaná na Oscara.

Slavné národní parky – minisérie

Úžasný dokumentární seriál, který vás vezme na návštěvu velkolepých národních parků po celém světě. Komentář čte bývalý americký prezident Barack Obama. Pět epizod ve více jak čtyřech hodinách.

Ta dívka z fotky

U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy. Strhující dokumentární film o skutečném zločinu od Skye Borgman, režisérky oceněného filmu Abducted in Plain Sight.

Vrah mé dcery

Foto: Netflix

Otec, který se po celá desetiletí snažil dostat vraha svojí dcery před francouzský a německý soud, se nakonec uchýlí k drastickým krokům. Dokument o skutečném zločinu. Boj Andrého Bamberskiho za spravedlnost pro dceru Kalinku. Dokument Antoinea Tassina plný rozhovorů a archivních záběrů.

Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho – minisérie

Stýkal se s mocnými a lovil zranitelné. Za jeho usměvavou tváří se skrývala temná mysl sadistického sériového vraha. Autorem seriálu je Joe Berlinger (Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho), který získal Emmy i nominaci i na Oscara.