9 nejlepších novinek, které uvidíme v červenci v kinech

Foto: DC Liga supermazlíčků (Warner Bros.), Thor: Láska jako hrom (Marvel), Všechno, všude, najednou (A24)

Kina v červenci nabídnou pro každého něco. Milovníci marvelovek dostanou čtvrtého Thora, tentokrát s Christianem Balem v roli galaktického zabijáka, nadšence do hororu vystraší očekávaný Černý telefon, který už teď bývá označován za horor roku. Červenec bude i ve znamení dvou výborných dokumentů – Nejkrásnějšího chlapce na světě a Erupce lásky, svou novinku uvede uznávaný režisér Alex Garland (Ex Machina) v podobě thrilleru Men.

Thor: Láska jako hrom

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. (7. července)

Černý telefon

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. (14. července)

Erupce lásky

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. (14. července)

Muréna

Julijino dospívání navenek vypadá jako dokonalá idyla. Své dny tráví na skalnatém břehu Jadranu, v útulném penzionu, který provozuje její otec Ante. Všechno se zdá být zalité sluncem a mořskou modří. Vztahy uvnitř rodiny ale mají k harmonii daleko. (14. července)

Nejkrásnější chlapec na světě

V roce 1971, v souvislosti s premiérou filmu Smrt v Benátkách, prohlásil italský režisér Lucino Visconti svého Tadzia za nejkrásnějšího chlapce na světě. Stín, který dnes, o 50 let později, tíží život Björna Andrésena. (14. července)

Hodně štěstí, pane Veliký

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Rozhodne pro  jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. (14. července)

Všechno, všude, najednou

Stárnoucí čínská přistěhovalkyně se dostává do bláznivého dobrodružství, v němž může sama zachránit to, co je pro ni důležité, tím, že se spojí s životy, které mohla vést v jiných vesmírech. Překvapení roku konečně míří do českých kin. (21. července)

DC Liga supermazlíčků

Superpes Krypto a Superman jsou nerozluční nejlepší přátelé, mají stejné superschopnosti a bok po boku bojují proti zločinu v Metropolis. Když je Superman a zbytek Ligy spravedlnosti unesen, musí Krypto přesvědčit divokou smečku z útulku, aby ovládli své vlastní nově nabyté schopnosti a pomohli mu superhrdiny zachránit. (28. července)

Men

Harper odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. (28. července)