Mimoni 2: Padouch přichází: Origin Grua aneb jak to začalo

Foto: Universal Pictures

Jedny z nejpopulárnějších animovaných postaviček – Mimoni (v originále Minions), se poprvé na filmovém plátně objevili v roce 2015 v animáku Já, padouch. Už zde si získali srdce jak dětských, tak dospělých diváků. S každým přibývajícím filmem se jim více a více dostávalo na popularitě, až se po dvou sequelech dobrodružství padoucha Grua dočkali vlastní sólovky. A nyní se opět vrací spolu s mladou verzí svého pána…

Animák měl původně vstoupit do kin už v roce 2020, kvůli celosvětové pandemii byl však odsunut. Od vydání prvního traileru ke skutečnému uvedení v kinech uběhlo více než dva roky a jde tak pravděpodobně o jeden z nejdéle propagovaných snímků vůbec. Nyní se konečně můžeme těšit na další ztřeštěnou taškařici oblíbených animovaných postaviček.

Jedná se už o pátý díl celé série, která rozhodně nevypadá, že by měla nějak zpomalit. Tvůrci zdá se velmi dobře pochopili, že Mimoni nejlépe fungují právě ve spolupráci s Gruem (Steve Carell, v českém znění Jiří Lábus), a ten zde oproti prvním Mimoňům bude figurovat po celou stopáž. Příběh se zaměří na jeho začátky ve snaze stát se tím největším superpadouchem, jakého svět kdy viděl. A právě tento sen mu malí žlutí nešikové mají pomoci splnit. Že se to neobejde bez spousty gagů, návratů starých známých a nejedné zapeklité situace, je snad více než jasné.

„V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život.“

O režii se postarali Kyle Balda a Brad Ableson. O scénář Brian Lynch a Matt Fogel. V hlavních a vedlejších rolích se představí Pierre Coffin, Steve Carell, Lucy Lawless, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Julie Andrews, Dolph Lundgren, Taraji P. Henson, Alan Arkin, Danny Trejo, Russell Brand, RZA, a další.

V českém znění se pak můžeme těšit na Jiřího Lábuse, Pavla ZedníčkaSandru PogodovouRadku StupkovouMiroslava HanušeJiřího HromaduZbyška Pantůčka, Elišku NezvalovouJanu Holcováou, Jana Šťastného a řadu dalších.

Mimoni 2: Padouch přichází mají premiéru už 30. června.

Foto: CinemArt