7 filmů, na které vyrazit v červnu do kina

Foto: Rakeťák (Walt Disney), Elvis (Vertical Ent.), Jurský svět: Nadvláda (Universal Pictures)

Začátek léta v kinech rozhodně nebude žádné terno. Očekávaných novinek v červnu dorazí pramálo, zato kina vezme útokem hned šestice českých filmů, z nichž jsme do následujících tipů zařadili pouze dvě, svěží komedii Kdyby radši hořelo a s odřenýma ušima i  pokračování nekorektní šílenosti Párty Hárder. Největšími blockbustery měsíce června jsou Jurský svět: Nadvláda, animáky Rakeťák a Mimoni 2, slušnou zábavu slibuje také životopisný Elvis.

Dva světy

Uznávaná spisovatelka chce svou novou knihu věnovat vrstvě sociálně slabších, kteří se na severu Francie potýkají s nejistým zaměstnáním. Aby látku zpracovala co nejautentičtěji, zatají svou pravou identitu a nechává se najmout jako uklízečka. Juliette Binoche v hlavní roli. (2. června)

Jurský svět: Nadvláda

Příběh filmu se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému. Velkolepé uzavření obou jurských trilogií. (9. června)

Kdyby radši hořelo

Trochu nešikovný dobrovolný hasič Standa se připravuje na příchod potomka a vše konzultuje se svým vzorem, náčelníkem Bróňou. Když podezřelá automobilová nehoda způsobí ve vsi iracionální paniku plynoucí ze strachu před domnělým terorismem, Bróňa se stane vůdčím hlasem nově ustavené domobrany. (16. června)

Rakeťák

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. (16. června)

Elvis

Příběh se zabývá složitou dynamikou mezi Presleym a jeho manažerem Parkerem, která trvá více než 20 let, od Presleyho vzestupu ke slávě až po jeho nebývalou slávu, na pozadí vyvíjející se kulturní krajiny a ztráty nevinnosti v Americe. (23. června)

Párty Hárder: Summer Massacre

V Párty Hárder se vrátí parta kamarádů prvního filmu. Z předchozích událostí se už trochu oklepali a v létě vyrazí na proslulou Ibizu východu – na Mácháč, legendární místo plné mejdanů, muziky a nevázaného sexu. Film Martyho Pohla. (23. června)

Mimoni 2: Padouch přichází

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (30. června)