5 důvodů, proč si nenechat ujít animák Mimoni 2: Padouch přichází

Foto: Universal Pictures

Mimoni jsou zpátky ve svém nejočekávanějším animovaném pokračování. Mimoni 2: Padouch přichází je připravené být naprosto šíleným a zábavným dobrodružstvím, do kterého se vrací roztomilá malá žlutá stvoření, která se učí pracovat pro svého nového pána, malého Grua. Pokračování filmu Mimoni z roku 2015 je pátý díl franšízy Já, padouch.

Příběh

Malý Gru žije na předměstí a má velké sny. Touží být super padouchem, a proto se rozhodne vyrazit za The Vicious 6 – světově proslulou skupinu superpadouchů – ke kterým se chce přidat. Aby dokázal, že je dostatečně zlý, ukradne skupině drahý kámen. Bohužel brzy zjistí, že Otto, nejnovější člen Mimoňů, kámen ztratil. Gruovi činy ale nezůstanou bez následků. Skupina superpadouchů ho sleduje na každém kroku, proto se rozhodne zajít za bývalým členem, kterého by chtěl ve skupině nahradit a poprosit ho o radu.

Obsazení

Dabingové obsazení filmu dělá film ještě zajímavějším. Steve Carell se vrátil jako hlas Grua a Pierre Coffin opět propůjčil hlas Kevinovi, Stuartovi, Bobovi, Ottovi a dalších přisluhovačů. Kromě těchto hlavních členů obsazení uslyšíme hlasy také Taraji P. Henson, která propůjčila hlas Belle Bottom, vůdkyni The Vicious 6, skupiny superpadouchů. Alan Arkin nadaboval Wilda Knucklese, proslulého superpadoucha a bývalého lídra The Vicious 6, kterého chce Gru nahradit. Michelle Yeoh ztvárnila mistryni Chow, která je specialistkou na akupunkturu s bláznivými prvky Kung Fu. Jean-Claude Van Damme nadaboval postavu jménem Jean Clawed, dalšího padoucha a člena The Vicious 6. Lucy Lawless propůjčila hlas Nunchuck – jeptiška, která je také superpadouch a členka The Vicious 6. Russell Brand pak nadaboval nám již známou postavu doktora Nefaria. Netfir šílený vědec, nebo alespoň jím touží být. Připojí se ke Gruovi jako asistent a zůstane u něj i v budoucnu, vidět jsme ho mohli již v původních filmech Já, padouch.

Illumination

Za posledních 15 let nám studio Illumination naservírovalo ta nejlepší filmová dobrodružství s kvalitní animací. Od Zpívej!, přes Tajný život mazlíčků až po Grinche. Ale nejvíce studio proslavila právě partička Mimoňů. V roce 2015 vydělal původní film Mimoni celosvětově přes 1 miliardu dolarů (což z něj dělá 10. nejvýdělečnější film všech dob). A protože se většina tvůrčí skupiny vrátila na natáčení dvojky – včetně spolurežiséra Kylea Baldy, spisovatele Briana Lynche a producentů Chrise Meledandriho a Janet Healy – očekává se, že tohle pokračování bude úspěšné stejně, ne-li více.

Nostalgie

Mimoni 2 nám představí původní příběh Grua. V prvním díle Mimoňů z roku 2015, jsme mohli vidět zrod posluhovačů, který ukazoval jejich cestu od počátku času. Po stovky a tisíce let hledala roztomilá banda žlutých tvorů padoucha, který by je vedl. Na konci filmu se setkají s Gruem a najdou v něm svého nového mistra. Pokračováním jedničky má být právě tento snímek. Ve všech originálních dílech této franšízy jsme viděli Grua pouze jako dospělého muže, který adoptoval tři děti a oženil se se ženou, čímž za sebou nechal svou darebnou kariéru. Tento díl je celý o zkoumání Gruova dětství a raných letech a odhaluje, jak se stal superpadouchem, kterého vidíme v sérii Já, padouch. Je to návrat do minulosti s nádechem nostalgie, jelikož se diváme na zrod něčeho, co je nám všem známé.

Kevin, Stuart, Bob a Otto

Kevin je nejchytřejší a nejvyšší přisluhovač, ale bez Stuartovi nebojácnosti a Bobovi roztomilosti by nebyl ničím. Je to výrazné trio, díky kterým je Gruův svět daleko zajímavější. Jejich zvláštní jazyk, který zahrnuje něco z francouzštiny a španělštiny je dělá neodolatelnými. V pokračování se nám ale představí jeden z další Mimoňů, kterým je Otto. Otto je menší, zavalitější posluhovač Grua s rovnátky, který v příběhu sehraje velmi zásadní roli při spontánní krádeži, bohužel pro Grua se ale dá snadno rozhodit a zamilovávat se do zbytečných věcí, jako například kamene s očima. Můžeme tedy očekávat, že Otto naší trojici skvěle doplní a nebude nouze ani o vtipné scénky.

Foto: CinemArt