13 nejžhavějších novinek (nejen) na Netflixu a v kinech

Foto: The Boys (Prime Video), Top Gun: Maverick (Paramount Pictures), Stranger Things (Netflix)

Zatímco sledovanosti streamovacích služeb jednoznačně vládne čtvrtá řada megaúspěšného seriálu Stranger Things (Netflix), na konkurenční platformu přispěchala třetí série drsné superhrdinské podívané The Boys (Prime Video). Rekordní čísla hlásí také služba Disney+ díky Star Wars novince Obi-Wan Kenobi (v ČR již 14. června), velký hit uvedla Apple TV+ v podobě dlouho očekávaného dokumentárního seriálu Prehistorická planeta. Kina momentálně patří nejlepšímu filmu roku Top Gun: Maverick, české obecenstvo si nenechalo ujít ani Tři tygry ve filmu.

Banda – 3. řada

Byl to klidný rok. Homelander je pokořen. Butcher pracuje pod dohledem Hughieho pro vládu. Oba muži však touží proměnit tento klid a mír v krev a kosti. Návrat seriálové pecky od tvůrců Kripke, Goldberg, Rogen. (Prime Video)

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. Poslední díl skládačky ze světa MCU. (kino)

Dokonalá souhra

Ctižádostivá obchodnice s vínem má políčeno na velkého klienta a upíše se kvůli tomu k práci na ovčí farmě v Austrálii. Tam jí ale padne do oka drsný, záhadný rančer. Romantický film se drží na špici sledovanosti. (Netflix)

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, požádá o pomoc Mloka Scamandera. Rozpačitý závěr trilogie. (kino, HBO Max)

Kurz manželské touhy

Pět manželských párů vyrazí do luxusního resortu, kde chtějí svým vztahům dodat novou jiskru. Jejich milostnou vášeň ale nejspíš brzy zchladí policejní vyšetřovatelé. Film Radka Bajgara vládne sledovanosti Netflixu v Česku. (Netflix)

Morbius

Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Slaboučká marvelovka od Sony. (kino, iTunes)

Noční obloha – 1. řada

Manželé v důchodu, mají tajemství: komoru zahrabanou na jejich dvorku, která zázračně vede na podivnou opuštěnou planetu. Když dorazí záhadný mladý muž, klidná existence páru je narušena. Nový hit s J.K. Simmonsem. (Prime Video)

Obi-Wan Kenobi – 1. řada

V době vlády Galaktického impéria se bývalý mistr Jedi Obi-Wan Kenobi vydává na důležitou misi. Kenobi se musí postavit spojencům, kteří se stali nepřáteli, a čelit hněvu Impéria. Nový seriál ze světa Star Wars vrací do hry nejoblíbenější postavy. (Disney+)

Prehistorická planeta – 1. řada

Podívejte se na zázraky našeho světa jako nikdy dřív prostřednictvím tohoto působivého dokumentárního seriálu od Jona Favreaua a producentů Zázračné planety. Cestujte s námi 66 milionů let do minulosti. (Apple TV+)

Schodiště – 1. řada

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen. Herecký koncert Colina Firtha a Toni Collette. (HBO Max)

Stranger Things – 4. řada

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. Stranger Things lepší, než kdy dřív. (Netflix)

Top Gun: Maverick

Po více než třiceti letech služby jako jeden z nejlepších letců námořnictva je Pete Mitchell tam, kam patří a posouvá hranice možností jako odvážný zkušební pilot. Strhující podívaná od tvůrců Mission: Impossible a Tron: Legacy je vážným adeptem na film roku. (kino)

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT

Ve zběsilé akční komedii se na dobrodružnou cestu za nečekanou výhrou vydá předposlední český akční hrdina a strážce Teritoria Milan, citlivá duše David Votrubek, orgán městské policie Robert a snaživý, leč průměrný herec oblastního divadla Herbert. (kino)