12 výborných psychologických thrillerů na Netflixu a HBO

Foto: Joker (Warner Bros.) Hra (Universal Pictures), Zmizelá (20th Century Fox)

Mezi nejlepší psychologické thrillery z nabídek Netflixu a HBO Max jsme zařadili hned tři geniální filmy režiséra Davida Finchera, dvojitou porci komiksovek podle DC Comics, kultovní biják Martina Scorseseho nebo oscarové překvápko z jihokorejské produkce.

Batman

Batman už druhým rokem bojuje proti zločinu a odhaluje korupci v Gotham City. Zároveň pronásleduje sériového vraha Riddlera, který se zaměřuje na místní smetánku. Během vyšetřování je Batman nucen získat nové spojence… (HBO Max)

Hra

Foto: Universal Pictures

Samotářský bankéř dostane od bratra podivný dárek – poukázku na záhadnou hru, která roztočí spirálu stihomamu i skutečných nebezpečí a od základů mu změní život. Psychothriller Davida Finchera, ve kterém se oscarový Michael Douglas pídí po tom, co je skutečné. (Netflix)

Identita

Foto: Columbia Pictures

V odlehlém pouštním motelu uvízne kvůli bouřce deset lidí, kteří se navzájem neznají. Když pak začnou jeden po druhém umírat, musí rychle zjistit, kdo z nich je vrah. V napínavém filmu Jamese Mangolda o záhadné vraždě hrají John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet a další. (Netflix)

Joker

Zkrachovalý Arthur Fleck se pohybuje na tenké linii mezi realitou a šílenstvím. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Opuštěný Fleck se postupně mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (HBO Max)

Klub rváčů

Brad Pitt a Edward Norton hrají hlavní role v provokativním dramatu Davida Finchera o depresivním zaměstnanci a jeho charismatickém příteli, kteří založí nelegální klub rváčů, kde si muži vybíjejí svou frustraci v krvavých zápasech. (HBO Max)

matka!

Mladá žena se začne cítit ohrožena poté, co její idylické soužití s manželem básníkem v nádherném domě v lůně přírody naruší příchod tajemného páru… Šokující podívaná z dílny Darrena Aronofskyho. (HBO Max)

Neviditelný

Vztah s bohatým psychopatem přežila jenom díky tomu, že na poslední chvíli utekla. Jenže pak ji začne pronásledovat a mučit neviditelná bytost. Moderní verze děsivé klasiky od H. G. Wellse, kde hraje Elisabeth Moss (Příběh služebnice). (Netflix)

Noční zvířata

Susan (Amy Adams) žije v manželství, které ji nenaplňuje, když jednoho dne dostane balíček s rukopisem románu jejího bývalého manžela Edwarda (Jake Gyllenhaal). Román nese věnování s jejím jménem, jeho děj je však zneklidňující a plný násilí. (HBO Max)

Parazit

Mazaní členové nemajetné rodiny se jeden po druhém vetřou jako služebnictvo do domácnosti zámožného páru, který žije v blažené nevědomosti bohatých. Brilantní snímek oceněný čtyřmi Oscary, mimo jiné za nejlepší film a režii (Bong Joon Ho), a Zlatou palmou z Cannes. (Netflix)

Taxikář

Klasický thriller Martina Scorseseho s Robertem De Nirem v roli Travise Bickleho, paranoidního a násilnického taxikáře z New Yorku. De Nirovi a Jodie Foster vynesl tenhle Scorseseho majstrštyk nominace na Oscara a ucházel se i o cenu pro nejlepší film. (Netflix)

Zmizelá

Nick žije v rozpadajícím se manželství, a když jednoho dne dorazí domů, zjistí, že jeho žena zmizela. Když se do toho vloží policie, vyjdou na povrch šokující fakta. Za svoji roli v téhle adaptaci bestselleru spisovatelky Gillian Flynn získala Rosamund Pike nominaci na Oscara. (Netflix)

Zmizení

Když unesou jeho 6letou dceru a vyšetřování se zastaví, vystopuje tesař Keller Dover pachatele sám. Psychologická hra Denise Villeneuvea (Duna, Příchozí) s geniálním duem Hugh Jackman a Jake Gyllenhaal. (Netflix)