10 znepokojivých hororů a thrillerů, které najdeme na Disney+

Foto: Šestý smysl (Walt Disney), Moucha (20th Century Fox), Stoker (Fox Searchlight Pictures)

Nejen princezničky a superhrdinové od Marvelu. Na Disney plus najdeme i slušnou porci znepokojivých hororů a thrillerů. Mezi deset nejlepších jsme zařadili klasiky všech klasik – původního Vetřelce z dílny Ridleyho Scotta, Cronenbergovu Mouchu (Na Disney+ pouze jako The Fly) nebo Shyamalanův nejslavnější film Šestý smysl. Ve výběru pochopitelně nesmí chybět ani první film Akt X nebo méně známé thrillery Expres foto a Stoker. Milovníci žánrů už teď ale tajně doufají, že Disneyho streamovací služba svou nabídky už brzy obohatí o další skvělé tituly.

28 dní poté

Foto: Fox Searchlight Pictures

Poté, co světovou populaci zdecimuje epidemie „vztekliny”, vytvoří nesourodá čtveřice zdravých Londýňanů ad hoc rodinu, která se odvážně setkává s „nakaženými” a hledá útočiště na severu — jenomže narazí na prohnanou skupinu vojáků.

Akta X – Film

Foto: 20th Century Fox

Mulder a Scullyová musí bojovat proti vládnímu spiknutí a najít pravdu o mimozemské kolonizaci Země. Film odehrávající se mezi pátou a šestou řadou kultovního stejnojmenného seriálu. Režíroval Rob Bowman.

Expres foto

Foto: Fox Searchlight Pictures

Robin Williams hraje v tomto poutavém thrilleru fascinující roli fotografa Sye, který pro rodinu Yorkinových pečlivě vyvolává fotografie už od dětství jejich syna. Osamělý a poněkud posedlý Sy nakonec dospěje k přesvědčení, že je vlastně součástí této rodiny.

Hory mají oči

Foto: Fox Searchlight Pictures

Reinterpretace napínavé kultovní klasiky Wese Cravena z roku 1977 o rodině na dovolené, která náhle čelí zoufalému boji o přežití v poušti proti krvelačným mutantům. Tento brutální remake natočil Alexandre Aja.

Moucha

Foto: 20th Century Fox

V novém zpracování kultovní klasiky z roku 1958 se mladý vědec promění v mouchu při experimentu, který se strašlivě zvrtne. Nejslavnější film Davida Cronenberga s geniálním Jeffem Goldblumem.

Stoker

Poté, co Indii Stokerové zemře otec, pozná charismatického strýce, o kterém neměla tušení. Brzy je ale zřejmé, že by šokující tajemství z jeho minulosti mohla zničit budoucnost její rodiny.

Šestý smysl

Foto: Walt Disney

Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) je špičkový dětský psycholog. Pronásleduje ho však vzpomínka na chlapce, kterému nedokázal pomoci. Jednou ale potká osmiletého Cola, který vídá přízraky z říše mrtvých.

Vetřelec

Foto: 20th Century Fox

Původní klasický sci-fi film režiséra Ridleyho Scotta sleduje Ripleyovou (Sigourney Weaver), která na vzdálené planetě vyšetřuje podezřelé nouzové volání a odhalí něco děsivého. Film, který nastartoval úspěšnou sérii a dočkal se crossoveru s Predátorem.

Z pekla

Problémový detektiv se zamiluje do prostitutky během sledování Jacka Rozparovače: vyšinutého královského lékaře, který se spolčil se zednáři, aby utajil sňatek vzpurného prince s prostou ženou.

Znamení

Foto: Walt Disney

M. Night Shyamalan představuje příběh venkovské rodiny Hessových, kteří zjistí, že přímo za jejich domem se objevil v kukuřici obrovský kruh. Graham Hess (Mel Gibson) se dozvídá, že kruhy v obilí a kukuřici jsou znamením mimozemšťanů.