10 výborných novinek na víkend z Netflixu a HBO Max

Foto: Gangy z Birminghamu (BBC), Valan (Mozinet), Stromy a mír (Netflix)

Důvodů, proč o víkendu zapnout Netflix a HBO Max, je hned několik. Na první jmenovanou službu dorazila poslední řada Gangů z Birminghamu, chválené sportovní drama Životní trefa, ve kterém hraje Adam Sandler nebo krimi dokumenty Gladbeck: Únos rukojmích a Modlit se, poslouchat, neodmlouvat. HBO Max přidalo do nabídky kultovní film Quentina Tarantina Gauneři, český oceňovaný animák Moje slunce Mad či atmosférickou kriminálku Valan z maďarské produkce. Na Disney+, které se v Česku zpřístupní 14. června, měla premiéru seriálová Ms. Marvel.

Důvěrnost – 1. řada

V politice má před sebou slibnou budoucnost. Když se ale na veřejnost dostane video, které ji zachycuje při erotických hrátkách, může jí to zničit celou kariéru. (Netflix)

Gangy z Birminghamu – 6. řada

Tommy vyrazí do Severní Ameriky, kde konec prohibice nabízí nové příležitosti. Čelí tu však novému nebezpečí od jednoho starého nepřítele, který se konečně rozhodl činit. (Netflix)

Gauneři

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. (HBO Max)

Gladbeck: Únos rukojmích

Je srpen roku 1988 a dva ozbrojení bankovní lupiči drží německou policii 54 hodin v šachu při dramatu s rukojmími, které skončí přestřelkou. Konečný účet – tři mrtví. (Netflix)

Irma Vep – 1. řada

Mira (Alicia Vikander) je americká filmová hvězda, která již ztratila veškeré iluze o svém oboru. Po nedávném rozchodu přijíždí do Francie, aby si zahrála roli slavné Irmy Vepové. (HBO Max)

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat – minisérie

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. (Netflix)

Moje slunce Mad

Příběh české dívky Heleny alias Herry, která opouští Prahu, aby se v Kábulu z lásky vdala za svého spolužáka Nazira. (HBO Max)

Stromy a mír

Čtyři ženy různého původu a přesvědčení se během rwandské genocidy snaží uniknout smrti. Společný boj o přežití mezi nimi vytvoří nezlomné pouto. (Netflix)

Valan

Policista se vrací do rodného Valanu, kde je v horách nalezeno mrtvé tělo. Vyšetřování případu jeho sestry, která před dvaadvaceti lety zmizela, jej nutí bojovat nejen s místními zločinci, ale také se svými démony. (HBO Max)

Životní trefa

Basketbalový skaut je na dně. Pak ale ve Španělsku narazí na výjimečného hráče a rozhodne se všem ukázat, že na NBA má nejen jeho objev, ale pořád ještě i on sám. (Netflix)

Ms. Marvel – 1. řada

Kamala se snaží zapadnout doma i ve škole – tedy dokud nezíská superschopnosti jako hrdinové, ke kterým vždycky vzhlížela. (Disney+, v ČR od 14. června)