10 výborných filmů na Disney+, o kterých možná nevíte

Foto: Černá labuť (Fox Searchlight Pictures), Hra s nevěrou (Walt Disney), Krvavý příliv (Walt Disney)

Disneyho nová streamovací služba není jen o superhrdinech z Marvelu a Star Wars. Ve filmové nabídce se objevila řada nezapomenutelných filmů, které byste na platformě od myšáka Mickeyho možná nečekali. Do dnešního výběru deseti skvělých filmů z Disney Plus jsme zařadili Aronofskyho Černou labuť se skvělou Natalií Portman, Hokejový zázrak z olympijského turnaje roku 1980, nechutnou Mouchu s brilantním Jeffem Goldblumem nebo velkou pohodovku Procitnutí v Garden State.

Černá labuť

Natalie Portman získala v roce 2010 Oscara za svůj úžasný herecký výkon v tomto strhujícím psychologickém thrilleru o ambiciózní, ale psychicky nevyrovnané baleríně a její soupeřce.

Dobrý ročník

Foto: 20th Century Fox

Russell Crowe hraje úspěšného bankéře, jehož život se změní, když zdědí vinařství a odcestuje do Francie, kde se setká se vzpomínkami z dětství a krásnou ženou. Film Ridleyho Scotta.

Hokejový zázrak

Foto: Walt Disney

Film natočený podle skutečné události, přináší příběh bývalého hokejového hráče a nyní kouče Herba Brookse (Russell), který dovedl hokejový tým USA na Olympijských hrách v roce 1980 k vítězství nad zdánlivě neporazitelnými Rusy.

Hra s nevěrou

Foto: Walt Disney

V tomto nepředvídatelném thrilleru, v němž hrají Clive Owen a Jennifer Aniston vás vzrušení přiková do křesel. Film podle bestselleru Jamese Siegela je příběhem o osudové hře na vydírání.

Krvavý příliv

Foto: Walt Disney

Světem zmítá globální krize a jaderná ponorka USS Alabama dostane nepotvrzený rozkaz odpálit jaderné rakety a tím odstartovat třetí světovou válku. Ve strhujícím akčním dramatu, který oslnil diváky i kritiku, září hvězdy jako je Gene Hackman nebo Denzel Washington.

Moucha

Foto: 20th Century Fox

V novém zpracování kultovní klasiky z roku 1958 se mladý vědec promění v mouchu při experimentu, který se strašlivě zvrtne. V hlavní roli Cronenbergova hororu hraje nezapomenutelný Jeff Goldblum.

Nepřítel státu

Foto: Walt Disney

Politický thriller o nebezpečné moci tajných služeb. Úspěšnému washingtonskému advokátovi Robertu Claytonu Deanovi se dostane do rukou videozáznam, který usvědčuje vysokého úředníka Národní bezpečnostní služby z politické vraždy!

Procitnutí v Garden State

Foto: Fox Searchlight Pictures

Téměř třicetiletý, citově chladný Andrew Largeman nebyl doma v New Jersey už devět let. Když se pokusí znovu navázat kontakt s řadou podivných známých včetně svého otce, rozhodne se to risknout a sjet se tou nejsilnější a nejnevyzpytatelnější drogou, jaká existuje… životem!

Rozsudek

Foto: 20th Century Fox

Bostonský právník, alkoholik, se ujme beznadějného případu zanedbání lékařské péče v zoufalé snaze dosáhnout spravedlnosti a získat zpět svou čest. Paul Newman v hlavní roli filmu z roku 1982.

Skrytá čísla

Neuvěřitelný, inspirující a dosud nevyprávěný skutečný příběh o třech ženách pracujících v NASA, které přispěly k jedné z největších operací v dějinách lidstva – vypuštění astronauta Johna Glenna na oběžnou dráhu.