10 výborných filmů na Disney+ a Netflixu, které možná neznáte

Foto: Cesta za vítězstvím (Walt Disney), 25. hodina (Walt Disney), Velký dar (Fox Searchlight Pictures)

Člověk si někdy prostě není schopný vybrat. Proto přinášíme další porci méně známých filmů, které vám možná doposud unikaly. Tentokrát pět snímků z Netflixu a stejný počet z nabídky Disney plus. Ve výběru nechybí krvavá norská komedie Cesta za smířením, Prušinovského Chyby, Těžká váha s ocarovým Russellem Crowem nebo Velký dar režiséra Marca Webba, ve kterém hraje Chris Evans.

25. hodina

Foto: Walt Disney

Usvědčený drogový dealer z New Yorku Montgomery Brogan (Norton) přehodnotí před nastoupením sedmiletého trestu odnětí svobody za posledních 24 hodin na svobodě svůj život. Natočil Spike Lee. (Disney+)

Cesta za smířením

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. Noomi Rapace a Aksel Hennie hrají pár, který směřuje k fatálnímu konfliktu.(Netflix)

Cesta za vítězstvím

Foto: Walt Disney

V roce 1966 dovedl trenér Texas Western Don Haskins první černošský univerzitní basketbalový tým k titulu mistra NCAA, když porazil dosud neporažený bělošský tým Kentucky. Podle skutečné události. (Disney+)

Chyby

Nadějný vztah mezi prodavačkou z maloměsta a vesnickým pokrývačem ohrozí dávné tajemství, které vypluje na povrch. Nejnovější film Jana Prušinovského, režiséra seriálového Mostu! a Okresního přeboru. (Netflix)

Kluci nepláčou

Teena Brandonová, děvče z malého městečka, utíká po krádeži auta před spravedlností. Při té příležitosti si změní jméno na Brandon Teena a spolu s tím kompletně změní svou osobnost. Hilary Swank si za hlavní roli odnesla Ocara. (Disney+)

Láska a příšery

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. Postapokalyptická jednohubka s Dylanem O’Brienem v titulní roli. (Netflix)

Nádech pro lásku

Osmadvacetiletý Robin Cavendish zcela ochrne, ale to mu nezabrání dát věci do pohybu a pustit se s pomocí svojí oddané ženy do boje za práva postižených. Film je celovečerním režisérským debutem herce Andyho Serkise. (Netflix)

Nepřítel

Foto: Bac Films

Osmnáct let o sobě všem kolem lhal a teď se tenhle vážený doktor a otec ze všech sil snaží, aby se to neprovalilo. Drama podle skutečných událostí, které posbíralo hned několik nominací na filmové ceny. (Netflix)

Těžká váha

Foto: Universal Pictures

Příběh boxera a populární postavy velké hospodářské krize, Jima Braddocka, který v roce 1935 v brutálním patnáctikolovém zápase porazil šampiona v těžké váze Maxe Baera. Russell Crowe, Renée Zellweger a Paul Giamatti ve filmu Rona Howarda. (Disney+)

Velký dar

Frank (Chris Evans) je svobodný muž, který s radostí vychovává svou geniálně nadanou neteř Mary. Jejich společný život je však ohrožen, když se Maryina babička rozhodne zapsat ji do speciální školy. (Disney+)