10 skvělých sci-fi filmů na Disney+, o kterých možná nevíte

Foto: Kronika (20th Century Fox), Tron: Legacy 3D (Walt Disney), Výchozí bod (Fox Searchlight Pictures)

Jiné světy, mimozemské invaze a nevídaná dobrodružství. Nabídka filmů na Disney+ čítá pěknou řádku překvapení, mezi nimiž nechybí téměř geniální Výchozí bod, superhrdinská Kronika, vizuálně dokonalý Tron: Legacy nebo Shyamalanův horor Znamení. Dohromady jsme vybrali deset sci-fi filmů z Disney+, které jste možná přehlédli.

Akta X – Film

Foto: 20th Century Fox

Mulder a Scullyová musí bojovat proti vládnímu spiknutí a najít pravdu o mimozemské kolonizaci Země. Film odehrávající se mezi pátou a šestou řadou kultovního stejnojmenného seriálu. Režíroval Rob Bowman.

Alita: Bojový Anděl

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu. Kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem. Takhle objeví Alitu, poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky.

Deja Vu

Foto: Walt Disney

Strhující akční thriller od režiséra Tonyho Scotta s oscarovým Denzelem Washingtonem v hlavní roli. Příběh se točí okolo tajemného pocitu déjà vu, který provází federálního agenta při vyšetřování rozsáhlého bombového útoku v New Orleans.

Jiná země

V předvečer objevu duplikátu Země dojde k tragédii a životy mladé astrofyzičky a geniálního skladatele se nenávratně propletou. Film režiséra Mika Cahilla s Brit Marling a Williamem Mapotherem v hlavních rolích.

Kronika

Tři středoškoláci získají nadpřirozené schopnosti a snaží se je společně zdokonalit. Jejich osobní a rodinné trable však přivedou dva z nich do problémů. Dane DeHaan a Michael B. Jordan ve filmu Joshe Tranka.

Marťan

Slavný režisér Ridley Scott (Vetřelec, Prometheus) představuje strhující příběh o lidské síle a vůli přežít s Mattem Damonem v hlavní roli astronauta, který uvízl na Marsu. Podle skvělé knihy Andyho Weira.

Sunshine

V roce 2057 je poslední nadějí pro Zemi vesmírná loď, jejímž úkolem je dopravit ke slábnoucímu Slunci jaderné zařízení navržené pro jeho opětovné zažehnutí. Film uznávaného režiséra Dannyho Boylea podle scénáře Alexe Garlanda (Ex Machina).

TRON: Legacy 3D

Flynn pošle svému synovi tajný signál z úžasné digitální říše. Jeho syn se vydává na cestu, aby svému dávno ztracenému otci pomohl. Oku lahodící pokračování kultovního filmu z roku 1982.

Výchozí bod

V tomto dramatu, které nutí k zamyšlení, učiní molekulární biolog (Michael Pitt) a jeho kolegyně z laboratoře (Brit Marling) ohromující objev, který možná odhalí největší tajemství života. Originální sci-fi, které jen tak nedostanete z hlavy.

Znamení

Foto: Walt Disney

M. Night Shyamalan představuje příběh venkovské rodiny Hessových, kteří zjistí, že přímo za jejich domem se objevil v kukuřici obrovský kruh. Graham Hess (Mel Gibson) se dozvídá, že kruhy v obilí a kukuřici jsou znamením mimozemšťanů.