10 nejzajímavějších filmů, které nabídnou kina o prázdninách

Foto: Nene (Universal Pictures), Černý telefon (Universal Pictures), Thor: Láska jako hrom (Walt Disney)

Letní prázdniny jsou za rohem. To ale nutně neznamená, že veškerý čas strávíme u vody, skvělou volbou může být i návštěva klimatizovaného kina. A právě proto jsem vybral desítku nejzajímavějších prázdninových filmů.

Thor: Láska jako hrom

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě.

V kinech od: 7. července 2022

Černý telefon

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich.

V kinech od: 14. července 2022

Jak obšťastnit ženu

Gina (Sally Phillips) si nepřipadá zrovna přitažlivě. Právě slaví padesátku, propustili jí z práce a její manžel jí moc pozornosti nedává. Aby toho nebylo dost, její kamarádky jí k narozeninám objednají domů striptéra. Ten jí je ochoten splnit jakékoliv přání. S úklidem ale asi úplně nepočítal! Když ho tak Gina pozoruje při práci, dostane nápad. Po čem ženy skutečně touží? Mít uklizeno a…..orgasmus! Když zjistí, že její striptér ve skutečnosti pracuje pro stěhovací firmu na pokraji krachu, rozhodne se, že chlapy zaměstná ve své nové společnosti. Bude partička nemotorných stěhováků schopná uspokojit ženská přání?

V kinech od: 21. července 2022

Všechno, všude, najednou

Stárnoucí provozovatelka prádelny Evelyn svádí kromě angličtiny boj i se svou rodinnou situací. Manžel i otec jsou jí dávno vzdálení a teď se zdá, že přijde i o dceru Joy – neztratit ji bude znamenat daleko větší boj, než si ona nebo kdokoliv z diváků v sále dovede představit. Ultimátní, opulentní, pompézní, bombastická a místy stochastická akční jízda mezi vesmíry ladně prokládá bojové choreografie existenciálními otázkami. Žánrový mix akční komedie a rodinného dramatu drží pevně pohromadě jednak citlivá brutálnost dua Daniels, jednak výkon představitelky hlavní role Michelle Yeoh. Ta ukazuje všestrannost a vyzrálost v polohách dramatických, komediálních i těch čistě akčních.

V kinech od: 21. července 2022

DC Liga supermazlíčků

Když je Liga spravedlnosti zajata Lexem Luthorem, Supermanův pes Krypto vytvoří tým domácích mazlíčků z útulku, kteří dostali superschopnosti: ohař jménem Ace, který se stane supersilným a nezničitelným; prase jménem PB, které může dorůst obřích rozměrů; želva jménem Merton, která se stane superrychlou; a veverka jménem Chip, která získá elektrické schopnosti.

V kinech od: 28. července 2022

Men

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů.

V kinech od: 28. července 2022

Bullet Train

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem.

V kinech od: 4. srpna 2022

Planeta Praha

Kolik „obyvatel“ má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města. Vedle nás lidí tu žijí nečekaní zvířecí sousedé, jejichž každodenní dobrodružství filmaři zaznamenali díky nejmodernějším technologiím z výjimečné blízkosti. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše se na Petříně schová roztomilý plch? A co roháč, najde svou partnerku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se na vzrušující výpravu pro celou rodinu za desítkami dalších zvířecích hrdinů, kteří tajně žijí v naší metropoli.

V kinech od: 4. srpna 2022

Nene

Samotná ukázka nám toho moc nenapovídá. V traileru vidíme něco na nebi, co u lidí na zemi způsobuje paniku a hrůzu. Zároveň vidíme, jak postava Keke Palmer je unesena do nebe. V poslední době se objevilo několik projektů o mimozemské invazi, ne všechny ale měly úspěch. Jordan Peele je ale jedním z nejlepších tvůrců současného hororu, který dokáže proměnit i ty nejsměšnější scénáře v něco, co nás vyděsí do morku kostí.

V kinech od: 11. srpna 2022

Podezřelá

Detektiv Hae-joon vyšetřuje úmrtí muže, který za nejasných okolností spadl z hory. „Když se nevrací, mám strach, že by mohl konečně zemřít,“ praví dvojznačně a s prazvláštní netečností Seo-rae, vdova po zemřelém, čímž se okamžitě sama stává podezřelou. Více než matoucí věta ale Hae-joonovi zamotají hlavu pomalu se probouzející city… Co si počít, když nad milostným sblížením visí stín zločinu? Má cenu v zájmu lásky umlčet minulost? Stylová romance plná tajuplných dějových zákoutí uniká klasifikaci, když jihokorejský virtuos mysteriózního thrilleru ukazuje jeden skvělý inscenační nápad za druhým.

V kinech od: 18. srpna 2022