13 nejlepších novinek z HBO Max za poslední týden

Foto: Před úsvitem (Warner Bros.), Senna (Universal Pictures), Blade Runner (Warner Bros.)

Streamovací služba HBO Max rozhodně nezahálí a do obsahu přidala dalších třináct zajímavých titulů v posledních sedmi dnech. Nově si tak v nabídce můžeme vyhledat původního a jedinečného Blade Runnera, Sbal prachy a vypadni režiséra Guye Ritchieho nebo dokument o slavném jezdci formule 1 Senna, který by si neměli nechat ujít nejen fanoušci netflixové série F1: Touha po vítězství a automobilismu celkově. Na HBO Max nechybí ani nejlepší polský dokument tohoto roku Balkónový film nebo starší snímek Joela Schumachera Nebezpečný klient.

Blade Runner

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy věda pokročila a společnost začala vyrábět replikanty, kteří jsou od lidí k nerozeznání. Těm je však po krvavé vzpouře v jedné mimozemské kolonii zakázán vstup na Zemi pod trestem smrti…

Balkónový film

Dokument HBO Max z dílny uznávaného režiséra Pawła Łozińského, který se na lidi dívá z balkonu. Autor oslovuje obyvatele čtvrti nebo náhodné kolemjdoucí, klade jim otázky, hovoří s nimi o tom, jak se vyrovnávají se životem.

Middletonská romance

Foto: Anchor Bay Films

Úspěšná podnikatelka se vydává se svou dcerou na prohlídku vysokých škol. Samotářský kardiochirurg podstupuje podobné martyrium se stejně starým synem. Jejich cesty se protnou na Middleton College v malebném Connecticutu…

Momentum Generation

Momentum Generation se věnuje silné generaci, která změnila surfing z alternativní zábavy a vyjádření životního stylu na sport, jenž byl v roce 2020 zastoupen na letní olympiádě v Japonsku.

Nebezpečný klient

Jedenáctiletý Mark se ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě a vyslechl nebezpečné informace. Mafiáni ho chtějí zabít, prokurátor FBI chce využít svědectví k vlastní kandidatuře na guvernéra a jeho obhájkyně zase cítí, že může překonat vlastní krizi.

Před úsvitem

Ethan Hawke a Julie Delpy září v hlavních rolích dvou mladých lidí, kteří se potkají ve vlaku. I když se za pár hodin budou muset rozloučit, dvěma spřízněným duším se před půlnocí může stát cokoli. A toto setkání změní jejich životy navždy.

Před soumrakem

Tato romance s Ethanem Hawkem a Julií Delpy v hlavních rolích navazuje na úspěšný snímek Před úsvitem. Po devíti letech se vracíme k osudům Američana Jesse a půvabné Francouzky Celine, kteří se opět potkávají, tentokrát v Paříži.

Sbal prachy a vypadni

Čtyři flákači z londýnského East Endu vykoumali, jak vyhrát balík peněz v kartách. Místo toho teď ale vězí až po uši v dluzích. Gangsterská komedie režiséra Guye Ritchieho, která dala zelenou Jasonu Stathamovi na stříbrném plátně.

Služebníci

Píše se rok 1980. Michal a Juraj, studenti bohoslovecké fakulty v totalitním Československu, se musí rozhodnout, zda podlehnou pokušení a zvolí si snazší cestu kolaborace, nebo si zachovají svojí víru a stanou se předmětem nátlaku Státní bezpečnosti.

Senna

Dokumentární film o brazilském jezdci formule jedna Ayrtonu Sennovi, který celkem třikrát vyhrál mistrovství světa F1 a zemřel v pouhých čtyřiatřiceti letech. Povinnost nejen pro milovníky automobilismu.

Tučňák Bloom

Život mladé matky Sam Bloomové se obrátí vzhůru nohama po tragické nehodě, kvůli níž přestane chodit. Její manžel, tři malí synové a matka se snaží přizpůsobit nové rodinné situaci, když se objeví nečekaný spojenec v podobě zraněné straky jménem Tučňák…

Věčná planeta: Hrdinové oceánů

Legendární oceánografka Sylvia Earle vypráví společně s řadou průkopnických mořských vědců o úžasných aktivitách, které se na celé planetě provádějí za účelem ochrany křehkého ekosystému našich oceánů.

Vzpomínky na vraždu – 1. řada

Dokumentární seriál HBO zkoumá mechanismy lidské paměti v kontextu záhadné vraždy z roku 1985, k níž došlo v městečku Beatrice ve státě Nebraska. Celkem bude uvedeno šest epizod.