10 nadčasových filmů na Disney+, které nikdy neomrzí

Foto: Predátor (20th Century Fox), Vetřelec (20th Century Fox), Planeta opic (20th Century Fox)

Kultovní je slabé slovo. Na Disney+ jsme našli deset nadčasových filmů, které nikdy neomrzí a svým zpracováním a kvalitou budou bavit i další generace diváků. Do výběru jsme zařadili dva velkolepé filmy z dílny Jamese Camerona, Avatar a Titanic, původní Planetu opic, akční trháky jako Predátor a Smrtonosná past nebo hororové klasiky Šestý smysl a Vetřelec.

Avatar

Avatar nás zavede do úžasného světa Pandory, kde se muž vydává za velkolepým dobrodružstvím a nakonec bojuje za záchranu lidí, které miluje, i místa, které nyní nazývá domovem.

Moucha

Foto: 20th Century Fox

V novém zpracování kultovní klasiky z roku 1958 se mladý vědec promění v mouchu při experimentu, který se strašlivě zvrtne. Jeff Goldblum v kultovním filmu Davida Cronenberga.

Planeta opic

Foto: 20th Century Fox

Americká vesmírná loď přistane na pusté planetě. Astronauti zde objeví svět ovládaný opicemi, ve kterém jsou lidé považováni za divoká zvířata. Adaptace slavného literárního díla, která změnila celý žánr.

Predátor

Tým vojenské záchranné jednotky, kterou vede major Dutch Schaefer (Arnold Schwarzenegger), je během mise ve středoamerické džungli pronásledován nelítostnou mimozemskou stvůrou.

Smrtonosná past

Newyorský policista čelí obrovské přesile, když jeho vánoční návštěvu Kalifornie přeruší teroristický útok v kancelářské budově, kde pracuje jeho odloučená manželka. Bruce Willis ve své nejslavnější roli.

Statečné srdce

Láska, intriky, hrdinství a zoufalý boj, ve kterém nejde o nic menšího než o nezávislost Skotska. Příběh Williama Wallace, jehož vášeň a odvaha sjednotily skotský lid. Mel Gibson před kamerou i za ní.

Star Wars

Když mladý farmář Luke Skywalker zachytí nouzové volání zajaté princezny Leii, dostává se do galaxie plné dobrodružství. To ho přiměje vydat se na odvážnou misi s cílem zachránit ji ze spárů Dartha Vadera a zlého Impéria.

Šestý smysl

Foto: Walt Disney

Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) je špičkový dětský psycholog. Pronásleduje ho však vzpomínka na chlapce, kterému nedokázal pomoci. Jednou ale potká osmiletého Cola, který vídá přízraky z říše mrtvých.

Titanic

Film sleduje osudy cestujících na palubě k zániku odsouzené luxusní lodi Titanic před a během jejího pomalého potopení se do hlubin Atlantiku. Velkolepý film Jamese Camerona a jeho hvězdné posádky.

Vetřelec

Foto: 20th Century Fox

Původní klasický sci-fi film režiséra Ridleyho Scotta sleduje Ripleyovou (Sigourney Weaver), která na vzdálené planetě vyšetřuje podezřelé nouzové volání a odhalí něco děsivého.