10 drsných gangsterek na Netflixu a HBO

Foto: Training Day (Warner Bros.), Východní přísliby (Focus Features), Gentlemani (STX Entertainment)

Scorsese, Ritchie, Tarantino nebo Cronenberg. Gangsterky uznávaných režisérů aktuálně najdeme na Netflixu i HBO Max. Ve výběru deseti nejdrsnějších nechybí kultovky jako Gauneři, Podfu(c)k a Zjizvená tvář, nejnovějším titulem jsou Gentlemani s Matthewem McConaugheyem.

Americký gangster

Charismatický drogový boss si v Harlemu 70. let vybuduje silnou pozici a v souboji velkých ambicí i zkažených charakterů se utká s čestným poldou a nebezpečnými rivaly. Kriminální drama Ridleyho Scotta podle skutečných událostí s oscarovými Denzelem Washingtonem a Russellem Crowem. (Netflix, HBO Max)

Gauneři

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Kultovní film Quentina Tarantina. (HBO Max)

Gentlemani

Americký drogový boss se rozhodne prodat svůj výnosný byznys s marihuanou v Británii a spustí tím sérii intrik, podvodů a nechutných her o to, kdo ho získá. Film s hvězdným obsazením, který natočil Guy Ritchie. (Netflix)

Krycí jméno Donnie Brasco

Foto: Sony Pictures

Agent FBI v utajení pronikne mezi členy newyorské mafie. Když se ale sblíží s jedním z nájemných vrahů, dá v sázku svoji kariéru i život. Kriminální drama, ve kterém hrají Johnny Depp a Al Pacino. Nominace na Oscara za nejlepší adaptovaný scénář. (Netflix)

Mafiáni

Brooklyn 1955. Školák Henry Hill sní o tom, že se stane gangsterem. vykonává drobné služby pro místní mafiány a když je zadržen policií kvůli pašování cigaret, odmítá vypovídat, což mu vynese přízeň kmotra Paula Cicera, který ho přijme do svých služeb… Jeden z nejuznávanějších filmů Martina Scorseseho. (HBO Max)

Podfu(c)k

Foto: Sony Pictures

Dva organizátoři boxerských zápasů se nechtěně zapletou do krádeže 86karátového diamantu, který do Londýna přiveze gangster a náruživý gambler. Krimikomedie režiséra Guye Ritchieho, ve které hrají Brad Pitt, Jason Statham a Benicio Del Toro. (Netflix)

Sbal prachy a vypadni

Čtyři flákači z londýnského East Endu vykoumali, jak vyhrát balík peněz v kartách. Místo toho teď ale vězí až po uši v dluzích. Britský herec Jason Statham se stal mezinárodní superhvězdou právě díky tomuhle mimořádně zábavnému filmu o zločincích. (Netflix)

Training Day

Nováček u losangeleské policie dostane od mazáka z protidrogového rychlokurz pochybné spravedlnosti a jeden den na to, aby se předvedl. Denzel Washington získal Oscara za roli drsného policajta, ve které zaučuje kolegu Ethana Hawkea. Natočil Antoine Fuqua. (Netflix)

Východní přísliby

Mrazivý thriller o ruském organizovaném zločinu v Londýně. Nevinná porodní asistentka Anna při pátrání po totožnosti mladé matky, která zemřela při porodu, nechtěně narazí na složitou a nebezpečnou podzemní síť sexuálního vykořisťování. (HBO Max)

Zjizvená tvář

Foto: Universal Pictures

Ostrý mafián s kubánskými kořeny se v Miami vypracuje na drogového bosse. Pak se z něj ale stane paranoidní tyran závislý na drogách a začne to s ním jít z kopce. Al Pacino v kontroverzní kultovní kriminálce, kterou natočil Brian DePalma podle scénáře Olivera Stonea. (Netflix)