Spiderhead: Netflix představuje novinku od režiséra Trona

Foto: Netflix

Netflix přichází s novým filmem Spiderhead z vlastní produkce. Už z traileru je cítit, že nepůjde o nic průměrného. Kromě slavných hereckých hvězd fanoušky láká i na skvělou akci i vtip.

Snímek adaptuje povídku George Saunderse, jehož knihu také vidíme v samotném traileru. Příběh vypráví o vizionářském vědci Stevovi Abnestovi, který ve věznici Spiderhead experimentuje na chovancích. Skrze různé drogy se snaží proměnit jejich chování k lepšímu, avšak někdy tyto pokusy dopadnou velmi špatně.

Režisérem je Joseph Kosinski, který má za sebou mnoho trháků, jako jsou TRON: Legacy 3D, Hrdinové sobě nebo Nevědomí, kde si zahrál i Tom Cruise. S ním natočil i očekávaný film Top Gun: Maverick, který se brzy objeví v českých kinech.

Zárukou skvělé podívané mohou však mohou být i scénáristé Rhett Reese a Paul Wernick, kteří napsali Deadpoola nebo Zombieland. Hlavní postavu vědce navíc ztvární herec Chris Hemsworth, který také snímek pomohl produkovat. K němu se připojil Miles Teller a Tess Haubrich, Jurnee Smollett nebo BeBe Bettencourt.

Spiderhead má premiéru na Netflixu 17. června 2022.

Foto: Netflix