Skandinávský dům si pro vás připravil Nordfest 2022

Skandinávský dům vás zve na festival Nordfest 2022, přehlídku celovečerních a krátkometrážních snímků ze Severu, jež dramaturgicky navazuje na cyklus Severské filmové čtvrtky. Účastníci se mohou těšit na filmy v původním zněním s českými titulky. Kde se tento festival koná a co všechno je na programu dne, se dozvíte uvnitř článku.

Festival se koná v komorním kině Evald, kde budou po sedm večerů ke zhlédnutí zástupci různých žánrů. Spatřit budeme moct nejen komedie, ale i historická či psychologický dramata, jež budou ze všech různých severských zemí. Všechny projekce budou mít před zahájením krátký lektorský úvod. Festival se bude konat od 10. do 19.5. Skandinávský dům festival pořádá ve spolupráci s distribuční společností Cinemart a Komorním kinem Evald. Vstupné vás vyjde na 139 Kč za projekci.

Nordfest 2022 nabídne sedm večerů strávených ve společnosti celovečerních a krátkometrážních snímků ze všech severských zemí | Červenýkoberec.cz

Jak jsme již psali, jedná se o sedm projekcí, které budou z různých severských zemí. První projekce s názvem Pozpátku začne už v úterý od 18:30. Příběh pojednává o dvou kamarádech z dětství, kteří se rozhodnou projet celý Island. Komedie bude pro všechny milovníky nezaměnitelného islandského humoru a nepředvídatelných dějových linek. Pokud se někdo z vás chtěl podívat na Island, tuto komedii vřele doporučujeme, jelikož záběry nádherné ostrovní krajiny nebudou chybět.

Sledování titulu Rett Vest: kde sledovat film online?

Jednou z dalších komedií, která se tentokrát odehrává v Norsku, bude Na západ. Příběh nám představí mladého učitele hudební výchovy Kaspera, jenž se vyžívá v hýření a alkoholu. Bohužel ho ale kvůli jeho špatný mravům vyhodí z práce. V ten samý den se jeho otec psychicky zhroutí kvůli úmrtí své manželky Irene. Pod tíhou veškerých vzpomínek a v otcově zálibě nosit ženské oblečení, se vypraví společně jako rodina na ostrůvek Ona, kde se koná mistrovství Norska v quiltování. Tam zesnulá manželka a matka přihlásila svůj vlastní výtvor před svou smrtí. Čeká vás tedy opravdu skvělá podívaná, kde se musíte s hlavními hrdiny vydat na spletitou cestu, která jim přinese jak nečekaná setkání, tak i bizarní situace.

Vydejte se tedy na festival, který vás seznámí se základy severské kultury. Všechny další informace a hlavní program celé akce objevíte na oficiálním webu.