20 výborných filmů, které zmizí z Netflixu v půlce května

Foto: Ex Machina, Jason Bourne, Ouija: Zrození zla (vše Universal Pictures)

Jen do patnáctého května nabídne Netflix následující dvacítku filmů, posléze se z licenčních důvodů stáhne z nabídky. Mezi vybranými tituly najdeme všech pět filmů ze série Jasona Bourna, výbornou Ex Machinu, dvanáct let natáčené Chlapectví, na dva Oscary nominovaný Let číslo 93 z 11. září, Říjnové nebe s mladým Jakem Gyllenhaalem nebo jeden z prvních hororů Jamese Wana – Zlověstné ticho.

Bourne – 4 filmy

Je zraněný a trpí ztrátou paměti. Jason Bourne začíná skládat svůj život zase dohromady, ale zjišťuje, že spousta lidí, s nimiž se setkává, by ho raději viděla mrtvého.

Bourneův odkaz

Po debaklu s Jasonem Bournem se CIA potýká se známou hrozbou, když se objeví další nepohodlný agent.

Ex Machina

Programátor má strávit pár týdnů na odlehlém sídle šéfa technologické firmy. A za úkol dostává výzkum nové umělé inteligence.

Chlapectví

Čerstvě rozvedení rodiče se dál snaží společně vychovávat syna. Postupně s ním prožívají útlé mládí, pubertu a nakonec i dospělost.

Klub poslední naděje

Píše se rok 1985. Elektrikář a příležitostný jezdec rodea Ron Woodroof se od lékařů dozvídá, že má AIDS a že mu nezbývá více než 30 dnů života.

Konečně doma

Mimozemšťan O je tak trochu outsider. Když jednou omylem pozve celou galaxii na mejdan, práskne radši do bot a na útěku se spřátelí s odvážnou holkou Tipy.

Ladíme!

Tahle hudební komedie se odehrává ve světě pěveckých sborů, ve kterém probíhá lítý boj tří dívčích uskupení.

Let číslo 93

Foto: Universal Pictures

Režisér Paul Greengrass v reálném čase rekonstruuje děsivé drama, které 11. září 2001 proběhlo na palubě letu číslo 93 společnosti United Airlines.

Nepřítel pod ochranou

Agent CIA Matt Weston musí dostat nebezpečného zločince z úkrytu, na který někdo zaútočil, a přesunout ho na bezpečnější místo.

Noční zvířata

Majitelka galerie Susan si přečte děsivý rukopis románu svého bývalého manžela. Přízraky z minulosti ožívají a její život je najednou vzhůru nohama.

Notting Hill

Foto: Universal Pictures

Náhoda svede dohromady ostýchavého majitele knihkupectví Williama Thackera a hollywoodskou hvězdu Annu Scott. Nepravděpodobný vztah může začít.

Očista: Anarchie

V temném pokračování filmu Očista se obyčejní lidé snaží přežít jediných 12 hodin v roce, během kterých může kdokoli beztrestně spáchat zločin.

Ouija a Ouija: Zrození zla

Zdrcení teenageři zkusí po záhadné smrti svého kamaráda navázat kontakt se záhrobím se spiritistickou tabulkou Ouija. Všechno se ale děsivě zvrtne.

Ovečka Shaun ve filmu

Když farmář během návštěvy města ztratí paměť, mazaný Shaun ho se svojí partičkou spěchá zachránit. Jenže horlivý pracovník odchytové služby má jiné představy.

Říjnové nebe

Foto: Universal Pictures

V roce 1957 po obloze prolétla sovětská družice Sputnik a tenhle mladý kluk se nadchne pro to, že postaví vlastní raketu. Na školní vědecké soutěži pak získá stipendium.

Sousedi

Chuligánské bratrstvo se nastěhuje hned vedle usedlého párečku s čerstvě narozeným dítětem. Začíná válka, ve které se neberou zajatci.

Tlumočnice

Foto: Universal Pictures

Tlumočnice v OSN náhodou zaslechne, že se chystá atentát, a ocitne se ve velkém nebezpečí. O pomoc se proto obrátí na skeptického agenta FBI.

Trable v ráji

V zoufalé snaze zachránit své manželství dvojice přesvědčí další tři páry, aby se zúčastnily skupinového pobytu, na kterém se řeší problémové vztahy.

Zkrocená hora

Foto: Focus Features

Wyoming, 1963. Dva pastevci ovcí se do sebe vášnivě zamilují. Svůj vztah se snaží skrývat před svými ženami, ale je to čím dál těžší.

Zlověstné ticho

Foto: Universal Pictures

Po smrti novomanželky se zdrcený Jamie musí vrátit do rodného města, kde zkříží cestu duchovi břichomluvkyně.