13 nejlepších novinek na HBO Max z posledního týdne

Foto: Voyagers - Vesmírná mise (Lionsgate), Respect (United Artists), Noční plameny (Momentum Pictures)

Po novém Batmanovi a poslední bondovce Není čas zemřít zatím žádná zásadní novinka na HBO Max nedoputovala, to ale neznamená, že by do nabídky oblíbeného streamu nic nepřibývalo. HBO Max za poslední týden uvedlo původní Dunu kultovního režiséra Davida Lynche, výborný thriller Spojenec s Clivem Owenem a Denzelem Washingtonem, pět prvních řad úspěšného komediálního seriálu Tráva nebo jednu z nejlepších sezón parodického Robot Chicken. V nabídce nechybí ani dokumenty I Am Bolt, Já jsem Durán a Navalny.

Čapí dobrodružství

Čápi nosí děti… nebo alespoň nosívali. Teď nosí balíčky pro celosvětového internetového giganta. Když ale dorazí objednávka miminka, nejlepší doručovatel, čáp Junior, musí závodit s časem a napravit problém tím, že doručí své první dítě.

Duna (1984)

Foto: Universal Pictures

V roce 10191 se vládce vesmíru snaží získat kontrolu nad substancí umožňující cestování kosmickým prostorem. Tato látka se vyskytuje pouze na Pouštní planetě. Tamní obyvatelé pod vedením svého spasitele Paula Atreida se snaží od vládce osvobodit…

Grey Gardens

Biografické drama inspirované stejnojmenným dokumentem z roku 1975 vypráví životní příběh „Velké Eddie“ a „Malé Eddie“ Bealeoých, blízkých příbuzných Jacqueliny Kennedyové. Dvojici podivínek hrají Jessica Langeová a Drew Barrymoreová.

I Am Bolt

Film odhaluje, kdo je ve skutečnosti muž, který má na kontě devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira, držitel světových rekordů v několika běžeckých disciplínách a také miláček fanoušků ostravského závodu Zlatá tretra…

Já jsem Durán

Neuvěřitelný příběh legendárního boxera Roberta Durána, jehož kariéra trvala pět desetiletí. Je považován za jednoho z nejtalentovanějších a nejzábavnějších zápasníků všech dob.

Navalny

Režisér Daniel Roher představuje život a dílo ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného, který si po letech odhalování korupce vytvořil mocné nepřátele, včetně prezidenta Vladimira Putina.

Noční plameny

Osamělá Melinda pracuje na čerpací stanici, kterou přepadne muž v zoufalé snaze sehnat peníze. Když se loupež příšerně zvrtne, Melinda využije příležitost k tomu, aby se s lupičem spojila, bez ohledu na to, zda bude někdo zraněn.

Respect

Pravdivý příběh vzestupu hudební legendy Arethy Franklin. Od jejích počátků, když jako malá zpívala v kostelním sboru, k tomu jak se vypracovala na mezinárodní super hvězdu.

Robot Chicken – 4. řada

Bláznivý, zábavný a mnoha cenami Emmy ověnčený animovaný seriál Setha Greena, který paroduje televizní pořady, filmy, hry a komiksy. Nikdo a nic není v bezpečí!

Spojenec

Foto: Universal Pictures

Dokonalá bankovní loupež se rychle zvrtne v nevyzpytatelnou a smrtelně nebezpečnou hru na kočku a myš mezi zločineckým géniem, odhodlaným detektivem a vlivnou mocenskou hráčkou se skrytými úmysly v tomto výbušném kriminálním thrilleru.

Travička zelená

Líný budižkničemu (Seth Rogen) se stane jediným svědkem vraždy, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss a zkorumpovaná policajtka. Pouští se do boje o holý život, do kterého zatahuje i svého věčně zhuleného dealera (James Franco).

Tráva – 5 řad

Foto: Lionsgate Television

Komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za dveřmi sousedů…

Voyagers – Vesmírná mise

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí… Sci-fi thriller napsal a režíroval Neil Burger.