10 zaručeně vtipných seriálů na Netflixu a HBO

Foto: Smrt nás spojí (Netfix), Nebe s.r.o. (TBS), Ash vs Evil Dead (Starz!)

Humorných seriálů není nikdy dost. V nabídkách Netflixu a HBO Max jich naštěstí najdeme dostatek. Do tohoto výběru jsme zařadili deset komediálních seriálů, mezi nimiž najdeme s hororovými prvky oplývající Ash vs Evil Dead a Co děláme v temnotách, kriminálky Brooklyn 99 a Smrt nás spojí a hned několik dalších výborných titulů, které by si milovník žánru rozhodně neměl nechat ujít.

Ash vs Evil Dead – 3 řady

Ash je lovec příšer, kterému se posledních 30 let dařilo vyhýbat se zodpovědnosti i teroru neživého zla. Když se však rozšíří vražedná epidemie hrozící zničením lidstva, Ash je donucen postavit se démonům – svým vlastním i těm skutečným. Pokračování kultovního Evil Dead. (HBO Max)

Brooklyn 99 – 7 řad

Skvělý, ale trochu nedospělý brooklynský detektiv Jake Peralta se musí naučit poslouchat nadřízeného a stát se týmovým hráčem. Nastoupil totiž jeho nový, náročný šéf… Tahle vtipná policejní show drží dva Zlaté glóby: nejlepší televizní komedie a nejlepší herec v komedii (Andy Samberg). (Netflix)

Barry – 3 řady

Bill Hader hraje hlavní roli Barryho, deprimovaného, podřadného nájemného zabijáka, který je během své vražedné mise v Los Angeles uchvácen komunitou začínajících herců. Chce začít nový život, ale jeho minulost ho drží ve svých spárech. (HBO Max)

Co děláme v temnotách – 3 řady

Seriál nahlíží pod pokličku každodenních, nebo spíše každonočních, životů tří upírů „žijících“ už stovky let na Staten Islandu. Seriálová obdoba stejnojmenného filmu z dílny Taiky Waititiho. (HBO Max)

GLOW: Nádherné ženy wrestlingu – 3 řady

V 80. letech se v Los Angeles skupinka neúspěšných etablovala jako Nádherné ženy wrestlingu. Komedie od týmu, který stojí za seriálem Orange Is the New Black. Za role v tomto seriálu získala Alison Brie dvě nominace na Zlatý glóbus a Betty Gilpin byla dvakrát nominována na Emmy. (Netflix)

Hodný holky – 4 řady

Tři mámy z předměstí zosnují loupež v místním obchodě, aby unikly finanční katastrofě a osamostatnily se – ovšem spolu. Seriál od tvůrkyně Zoufalých manželek, který stojí na výborných herečkách v hlavních rolích. (Netflix)

Chyťte ho! – 3 řady

Seriál sleduje Milese Dalyho, nájemného vraha z Nevady, který touží změnit profesi a prorazit jako filmový producent v Hollywoodu. Chris O’Dowd z IT Crowd v hlavní roli tohoto skvělého počinu. (HBO Max)

Nebe s.r.o. – 3 řady

Komedie odehrávající se v kanceláři Heaven Inc. Bůh plánuje zničit Zemi a dva andělé musí svého šéfa přesvědčit, aby zachránil lidstvo. Každá série má nový příběh, nikdy ale nechybí skvěle sehrané duo Daniel Radcliffe a Steve Buscemi. (HBO Max)

Ruská panenka – 2 řady

Nadia neustále umírá a znovu prožívá oslavu svých 36. narozenin. Točí se v bizarní časové smyčce – a v úvahách o vlastní smrtelnosti. Seriál od slavné Natashi Lyonne (Orange Is the New Black) a Amy Poehler nominovaný na Emmy. (Netflix)

Smrt nás spojí – 2 řady

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. Pět nominací na Emmy, třeba za nejlepší komediální seriál a nejlepší herečku pro Christinu Applegate a Lindu Cardellini. (Netflix)