10 skvělých filmů na Netflixu a HBO, o kterých možná nevíte

Foto: Bílý tygr (Netflix), Město lží (Saban Films), Divoké historky (Warner Bros.)

Jsou lehce dostupné, přesto je možná neznáte nebo ani netušíte, že je ve svých nabídkách nabízejí právě Netflix a HBO Max. Do výběru deseti skvělých filmů ze zmíněných streamů jsme tentokrát zařadili hudebně laděnou akční kriminálku Baby Driver, Netflix originál Bílý tygr, který by neměl chybět v žádném žebříčku nejlepších filmů služby, opravdu geniální Divoké historky nebo sportovní Moneyball s Bradem Pittem.

Baby Driver

Holobrádek Baby má rád muziku a jako řidič zločinců si udělal pořádný dluh u mafiánského bosse. Teď už mu zbývá jen poslední jízda, ale nic nejde podle plánu. Tenhle snímek režíroval Edgar Wright, tvůrce Cornetto trilogie a Poslední noc v Soho. (Netflix)

Birdman

Černá komedie oceňovaného režiséra Alejandra Iñárritu vypráví příběh herce Riggana Thomsona, který se v minulosti proslavil filmovou postavou kultovního ptačího superhrdiny Birdmana, a nyní se s vypětím sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. (HBO Max)

Bílý tygr

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudobou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. Podle oblíbeného románu. Ne nadarmo se filmu přezdívá indický Milionář z chatrče. (Netflix)

Divoké historky

Šest příběhů o agresivních řidičích, nevěře, jedech i občanské neposlušnosti. Temně komediální antologie o pomstě a trestu. Divoké historky získaly nominaci na Oscara i na Zlatou palmu na festivalu v Cannes za nejlepší cizojazyčný film. (Netflix)

Krev šampiona

Skutečný příběh světového šampióna v boxu Vinnyho Pazienzy. Přestože Vinny po téměř smrtelné autonehodě netušil, zda vůbec bude někdy chodit, podařilo se mu uskutečnit jeden z nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. (HBO Max)

Loupež po italsku

Foto: Paramount Pictures

Mazaný zloděj plánuje velkou vloupačku mezi benátskými kanály, ale zrada jednoho z jeho lidí přivodí katastrofu. Režisér F. Gary Gray (Ctihodný občan) natočil remake britského hitu z 60. let. (Netflix)

Město lží

Zhrzený detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) se společně s novinářem Jackem Jacksonem (Forest Whitaker) snaží odhalit pravdu o vraždách hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. (HBO Max)

Moneyball

Manažer týmu Oakland Athletics Billy Beane je rozladěný, protože si nemůže dovolit drahé hvězdy. Přijde proto s riskantní taktikou, která přepíše pravidla baseballu. Drama o baseballu vyneslo nominace na Oscara Bradu Pittovi a Jonahu Hillovi a ucházelo se i o sošku pro nejlepší film. (Netflix)

Neuvěřitelný život rockera Coxe

V této parodii na oblíbené hudební životopisy prochází rokenrolová legenda tragédií, drogovou závislostí i řadou bezvýznamných vztahů. Navzdory tomu se z Deweyho Coxe stane národní ikona a nakonec získá i lásku úžasné ženy. (HBO Max)

Příběh

Foto: HBO

Film je sondou do paměti ženy, která je nucena přehodnotit svůj první sexuální vztah. Pojednává o úspěšné novinářce, jejíž matka objeví dceřin příběh, který napsala ve 13 letech, a v němž popisuje svůj milostný trojúhelník se dvěma muži. (HBO Max)