10 nejstahovanějších filmů posledního týdne (nejen) z Netflixu a HBO

Foto: Není čas zemřít (Universal Pictures), Ježek Sonic 2 (Paragon Pictures), Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (Marvel)

Do čela pirátsky nejstahovanějších filmů týdne se vyšvihnul druhý Ježek Sonic, v závěsu nechal nového Doctora Strange, přičemž oba filmy jsou aktuálně (oficiálně) pouze v kinech. Třetí místo zabrala videoherní adaptace Uncharted, následuje Batman s Pattinsonem nebo Spider-Man: Bez domova, který je dlouhodobou stálicí tohoto žebříčku. Mezi první pětku se překvapivě dostal animák Zlouni studia Universal. V top desítce opět nechybí ani bondovka Není čas umřít, Duna nebo Bayova Ambulance.

Nejstahovanější filmy 18. týdne 2022 na torrentech podle TorrentFreaku

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

10. Není čas umřít

James Bond si užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo… (právě teď na HBO Max)

9. Duna

Adaptace kultovního díla vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření – melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. (právě teď na HBO Max)

8. Moonfall

Neznámá síla vychýlila Měsíc z oběžné dráhy kolem Země. Poslala jej směrem, který bude znamenat konec života, jak jej známe. Do jeho kolize se Zemí zbývají pouhé týdny a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátek. (uvedeno na iTunes)

7. Ambulance

Vyznamenaný veterán, který zoufale potřebuje peníze na pokrytí účtů za léčení své ženy, požádá o pomoc svého adoptivního bratra. Charismatický zločinec z povolání, mu místo toho nabídne kšeft: největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles za 32 milionů dolarů.  

6. Spider-Man: Bez domova

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. (uvedeno na iTunes)

5. Zlouni

Málokteří hrdinové mají tak špatnou pověst jako Vlk, Had, Tarantule, Piraňa a Žralok. Tihle psanci se tak dlouho hledali, až se našli a dali dohromady tým, pro který je spáchání dokonalého zločinu stejná brnkačka jako vyrazit si v neděli odpoledne na zmrzlinu. (uvedeno na Peacock)

4. Batman

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců. (právě teď na HBO Max)

3. Uncharted

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zákeřní konkurenti. (uvedeno na Amazonu)

2. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (oficiálně pouze v kinech)

1. Ježek Sonic 2

Vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. (oficiálně pouze v kinech)