10 nedoceněných filmů na Netflixu a HBO

Foto: Warcraft: První střet (Universal Pictures), Amazing Spider-Man 2 (Sony Pictures), Rambo: Poslední krev (Lionsgate)

Nejsou tak špatné, jak se o nich říká. Vybrali jsme prvních deset nedoceněných filmů z nabídek Netflixu a HBO Max, které zasluhují druhou šanci. Mezi tituly nechybí druhý Amazing Spider-Man, neprávem přehlížený Boss Level, Sandlarův Drahokam nebo komediální lahůdka Tropická bouře.

Amazing Spider-Man 2

Být Spider-Manem je skvělé. Když se ale na scéně objeví Electro, je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. Velkolepá akce, chemie mezi Garfieldem a Stone a neskutečná hudba Hanse Zimmera rozhodně stojí za to! (HBO Max)

Boss Level

Bývalý člen speciálních jednotek, který se ocitne v časové smyčce a pořád dokola prožívá den, kdy ho zavraždili, musí odhalit tajemství svojí předčasné smrti. Humorem nabitá akční podívaná s hromadou neotřelých nápadů jen prošuměla, a to je velká škoda. (Netflix)

Drahokam

Zatímco se mu kupí dluhy a naštvaní výběrčí jsou mu v patách, riskuje tenhle výřečný klenotník z New Yorku všechno a doufá, že se tak udrží nad vodou a naživu. Adam Sandler po hodně dlouhé době nehraje Adama Sandlera. (Netflix)

Noe

Tahle ambiciózní adaptace příběhu Noeho znázorňuje vize, které ho podnítily k hrozivému proroctví apokalypsy a postavení archy. Velkolepý a přitom komorní film režijního mistra Darrena Aronofskyho má mnoho skvělých momentů. (Netflix)

Rambo: Poslední krev

Veterán John Rambo naposledy vyráží do boje, aby se krutě pomstil drogovému kartelu, který ohrožuje jeho rodinu. Sice pomalý rozjezd, poslední půlhodinka ale vše napravuje. Důstojné rozloučení s legendou. (Netflix)

Spectre

James Bond dostane záhadný vzkaz z minulosti, který ho přivede na stopu nechvalně proslulé zločinecké organizace. Postupně začne rozplétat složitou pavučinu lží. Slabší Craigova bondovka, která ale stále zasluhuje pozornost, nejen svým dokonalým openingem. (HBO Max)

Tenet

Protagonistovou nejmocnější zbraní je jediné slovo, tenet. V temném podsvětí mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, která se bude odehrávat mimo reálný čas. Nolan zamotanější než kdy dřív, stále ale velmi originální podívaná se skvělou hudbou. (HBO Max)

Tropická bouře

Foto: Paramount Pictures

Ben Stiller, Jack Black a Robert Downey Jr. hrají v hlavních rolích akční komedie, která sleduje skupinku herců nucených stát se skutečnými vojáky poté, co jsou při natáčení válečného filmu opuštěni ve vietnamské džungli. Film, jaký by dnes už nikdo nenatočil. (HBO Max)

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

Vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi riskují své životy, aby dokázali nevinu obviněného a prokázali účast zlých sil v historicky první obhajobě, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. Bez Wanova rukopisu, stále ale nadprůměrný horor současné produkce. (HBO Max)

Warcraft: První střet

Fantasy příběh podle oblíbené videohry, ve kterém portál otevře draenorským bojovníkům cestu na Azeroth a vypukne válka mezi lidmi a orky. Kasovní průšvih, který by si zasloužil druhou šanci. (Netflix)