Strangers Things 4: Trailer nás připravuje na hororovou atmosféru

Foto: Netflix

Nedávno vyšel nový trailer na velmi očekávanou čtvrtou řadu netflixovského seriálu Stranger Things. Podobně jako předchozí upoutávky, i tento je nabytý hororovou atmosférou, avšak v mnohem větším měřítku. Navíc se seznámíme s hlavní zápornou silou, která může ohrozit nejen Hawkins, ale rovnou celý svět.

Naši hrdinové se po událostech v obchodním domě Starcourt odloučili a snaží se žít konečně normálním teenagerským životem. To ale neplatí pro Hoppera, kterého zajali a uvěznili v Rusku, kde se setká i se starým známým demogorgonem. Jejich oddělené cesty podtrhuje i osmdesátkový hit Separed Ways od skupiny Journeys.

Jejich cesty se však propojí, a to kvůli hrozbě z paralelního světa Upside Down. Odtud také pochází hlavní hrozba celé série. Prozatím to není na zcela jisté, ale nejspíše se jedná o dalšího padoucha z Dungeons & Dragons jménem Vecna, což je také název jednoho dílu z nové série.

Trailer také nabízí další záběry záhadných hodin a strašidelného domu rodiny Creelových. V něm se rodina setkávala s nevysvětlitelnými jevy, což vyvrcholilo tragédií. Otec rodiny Victor totiž chladnokrevně zavraždil celou svou rodinu. Slepého Victora Creela na okamžik vidíme i v novém traileru.

Postavu Victora ztvárnil Robert Englund, známý hlavně jako Freedy z Nočních můr v Elm Street. A právě tyto filmy se staly důležitou inspirací pro tvůrce seriálu bratry Dufferovi. Již z traileru jde poznat hororová atmosféra, mnohem silnější než v předchozích řadách.

Čtvrtá řada Stranger Things bude mít premiéru na Netflixu 27. května 2022.

Foto: Netflix