7 českých filmů nově na Netflixu

Foto: David (Sugar Division), Klauni (Falcon), Chyby (Falcon)

Netflixem dopředu avizované Spící město doprovázejí další české filmy. Nově tak na Netflixu najdeme Chyby režiséra Jana Prušinovského (Okresní přebor, Most!), za které si herečka Pavla Gajdošíková odnesla Českého lva, Klauny s Oldřichem Kaiserem a Jiřím Lábusem nebo slovenského Čističe od Petera Bebjaka (Chlap, Trhlina). Za zmínku stojí i méně známý kousek David o mladíkovi s mentálním handicapem. Již dříve Netflix uvedl starší slovenské pohádky jako Sůl nad zlato, Král Drozdí brada nebo Pehavý Max a strašidlá.

Čistič (slovenský film)

Nevtíravý pracovník pohřební služby má uklidit dům po někom, kdo právě zemřel. Přitom se ale úplně zblázní do jedné z jeho obyvatelek. Natočil Peter Bebjak, režisér nového českého seriálu Chlap.

David

Foto: Sugar Division

Mladík s mentálním postižením uteče od nesnesitelných rodičů do víru velkoměsta, kde chce najít svoje místo ve světě. Film debutujícího režiséra Jana Těšitele s Patrikem Holubářem v hlavní roli.

Dům

Oddaný táta staví na dvoře dům pro svoji mladší dceru. Jenže ta se nemůže dočkat toho, až bude moct zvednout kotvy a vydat se do světa. Ve filmu slovensko-české koprodukce hrají Miroslav Krobot, Taťjana Medvecká, Judit Bárdos a Ester Geislerová.

Chyby

Nadějný vztah mezi prodavačkou z maloměsta a vesnickým pokrývačem ohrozí dávné tajemství, které vypluje na povrch. Film Jana Prušinovského, za který hlavní představitelka získala Českého lva.

Klauni

Na setkání tří bývalých klaunů vyplují na povrch staré averze, rodinné tragédie i pracovní konflikty, kvůli kterým se tohle trio před třiceti lety rozpadlo. V dramatickém filmu hrají Didier Flamand, Oldřich Kaiser a Jiří Lábus.

Návrat ztraceného ráje

Foto: Bontonfilm

Profesor se po letech setká se starou kamarádkou, která ho inspiruje k návratu do Československa, odkud kdysi emigroval. Poslední film Vojtěcha Jasného moc kladných ohlasů nezískal.

Spící město

Rodiče jim upadli do záhadného spánku, a tak se o sebe čtyři sourozenci musí postarat sami. A taky přijít na to, jak by celá rodina mohla být zase pohromadě. Nejnovější film od režiséra úspěšných Úsměvů smutných mužů.