5 filmů, na které vyrazit v dubnu do kina

Foto: Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (Warner Bros.), Vyšehrad: Fylm (Bioscop), Seveřan (CinemArt)

Když už Netflix a HBO nestačí, ještě pořád tu máme kina. Právě do nich se v dubnu dostane hned několik očekávaných novinek. Trilogii uzavřou Fantastická zvířata, opět nahlédneme do života Reného z filmu Heleny Třeštíkové, Seveřan pomstí svou rodinu, Lavický se vrátí k fotbalu a Karel Roden zazáří ve filmu od režiséra Jana Palacha. Těchto pět premiér byste si neměli nechat ujít.

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Třetí Fantastická zvířata slibují epický závěr trilogie a skvělého Madse Mikkelsena, který v roli Grindelwalda nahradil Johnnyho Deppa. (7. dubna)

René – Vězeň svobody

Jeden z nejznámějších českých kriminálníků je zpět. Nenapravitelný recidivista René s blednoucím tetováním „Fuck of people“ na krku s příchodem padesátky tak trochu dospívá a bilancuje. Původní film René od Heleny Třeštíkové měl premiéru v roce 2008. (7. dubna)

Seveřan

Amleth kdysi býval synem mocného vikinského krále a jeho ženy Gudrún, než ho zrada a zákeřná vražda připravila nejen o otce, ale i o střechu nad hlavou. Severský revenge po americku s hvězdným obsazením. Navíc režíruje Robert Eggers, tvůrce Majáku, který v roce 2019 sklidil velký úspěch. (14. dubna)

Vyšehrad: Fylm

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal“ zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. Pokračování kultovního seriálu, který byl nedávno převeden do filmové podoby. (14. dubna)

Promlčeno

Radek se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. Film s Karlem Rodenem odehrávajícím se v reálném čase. Udržel si Robert Sedláček formu po Janu Palachovi? (14. dubna)