17 novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO

Foto: Lea má 7 životů (Netflix), Dívka, která se třpytila (Apple TV+), Ozark (Netflix)

Netflix v posledním dubnovém týdnu nadělil hned několik zajímavých novinek. Do jeho nabídky dorazily výborné dokumenty Černý zabiják a Tajemství Marilyn Monroe, největšími lákadly jsou ale finální epizody seriálů Ozark a Grace a Frankie. Slušně si vedlo i konkurenční HBO Max. To přidalo do obsahu premiéru třetí řady Barryho, první epizody druhé řady Letušky i Gentlemana Jacka. Na Apple TV+ měla premiéru seriálová sci-fi novinka Dívka, která se třpytila s Elisabeth Moss v hlavní roli.

Atomový dvorek

Foto: HBO

O atomové minulosti města St. Louis coby důležitého místa zpracování uranu za účelem výroby atomových bomb se ví jen velmi málo. (HBO Max)

Barry – 3. řada

Bill Hader hraje hlavní roli Barryho, deprimovaného, podřadného nájemného zabijáka, který je během své vražedné mise v Los Angeles uchvácen komunitou začínajících herců. (HBO Max)

Bílá královna – 1 řada

V 15. století zažívá Británie bouřlivé období. Boj o nadvládu mezi rody Lancasterů a Yorků zatáhne zemi do vleklé občanské války. Následuje minisérie Bílé princezny a dvě řady Španělské princezny. (Netflix)

Bubble

V opuštěném Tokiu plném bublin a gravitačních anomálií zažije nadaný mladík osudové setkání se záhadnou dívkou. (Netflix)

Co se stalo, Brittany Murphyová? – minisérie

Tento dvoudílný dokumentární seriál zachycuje život, kariéru a záhadné okolnosti trgické smrti herečky a vycházející hvězdy 90. let minulého století Brittany Murphyové. (HBO Max)

Černý zabiják

Poutavý dokument o životě samce kosatky Tilikuma, který vystupoval v delfináriu a v zajetí připravil několik lidí o život. (Netflix)

Dívka, která se třpytila – 1. řada

Kirby zažila před lety brutální útok, což ji poznamenalo tak, že žije v nestabilní realitě. Dozví se, že jedna nedávná vražda souvisí s jejím napadením, a spojí se se zkušeným reportérem. (Apple TV+)

Gentleman Jack – 2. řada

Seriál vypráví příběh Anny Listerové, zajištěné majitelky půdy z anglického Yorkshire, která proslula díky svým deníkům. (HBO Max)

Grace a Frankie – závěrečné díly

Kamarádky nejsou, ale když jim manželé utečou jeden s druhým, slušňačka Grace a excentrická Frankie si v příběhu nominovaném na Emmy k sobě cestu najdou. (Netflix)

Lea má 7 životů – 1. řada

Lea objeví mrtvolu mladého muže, a když se pak sedmkrát probudí v 90. letech v těle různých lidí, pokusí se přijít jeho záhadné smrti na kloub a zachránit ho. (Netflix)

Letuška – 2. řada

Letuška Cassandra Bowdenová se probudí ve svém hotelovém pokoji v Bangkoku, s kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli – aniž by tušila, co se stalo. (HBO Max)

Město patří nám – 1. řada

Seriál natočený podle knihy reportéra deníku Baltimore Sun Justina Fentona zachycuje vzestup a pád zkorumpované policejní jednotky. (HBO Max)

Mistr

Drama natočené podle skutečných událostí vypráví příběh legendárního polského boxerského šampiona Tadeusze „Teddyho“ Pietrzykowského. (HBO Max)

Ozark – 2. část 4. řady

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Robot Chicken – 11. řada

Bláznivý, zábavný a mnoha cenami Emmy ověnčený animovaný seriál Setha Greena, který paroduje televizní pořady, filmy, hry a komiksy. Nikdo a nic není v bezpečí! (HBO Max)

Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky

Dokument o tajemné smrti filmové hvězdy Marilyn Monroe, ve kterém zazní dosud nezveřejněné rozhovory s jejími nejbližšími. (Netflix)

Vlak Nekonečna – 1. řada

Když cestující v tomto animovaném seriálu nastoupí do záhadného interdimenzionálního vlaku, musí procházet různými podivnými světy, řešit hádanky a zápasit s příšerami, aby nalezl cestu zpátky domů. (HBO Max)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne