15 povedených novinek z HBO Max za poslední týden

Foto: Barry (HBO), Robot Chicken (Adult Swim), Město patří nám (HBO)

Nabídka streamovacího giganta HBO Max je stále a stále rozmanitější. Jen za poslední týden se do obsahu dostalo patnáct výborných novinek, mezi kterými nechybí animované seriály z Cartoon Network, dva špičkové dokumenty nebo pokračování úspěšných titulů – Letušky, Barryho a Gentlemana Jacka.

Atomový dvorek

Foto: HBO

O atomové minulosti města St. Louis coby důležitého místa zpracování uranu za účelem výroby atomových bomb se ví jen velmi málo. Nedbalost nejen vládního sektoru vedla k nedovolenému uložení radioaktivního odpadu a kontaminaci celé oblasti.

Barry – 3. řada

Bill Hader hraje hlavní roli Barryho, deprimovaného, podřadného nájemného zabijáka, který je během své vražedné mise v Los Angeles uchvácen komunitou začínajících herců. Chce začít nový život, ale jeho minulost ho drží ve svých spárech.

Bernard a Doris

Foto: HBO

Susan Sarandon a Ralph Fiennes excelují v hlavních rolích příběhu o neobvyklém přátelství dvou lidí ze zcela odlišných světů. Bernard je komorník milionářky Doris, který nezastírá, že je homosexuál. Přesto se mezi nimi zrodí silné pouto.

Clarence – 4 řady

Kdo potřebuje fantaskní světy, když velkolepá dobrodružství čekají kdekoli kolem nás. Nakažlivě optimistická oslava dětského dovádění v americkém animovaném seriálu z produkce Cartoon Networku.

Gentleman Jack – 2. řada

Seriál vypráví příběh Anny Listerové, zajištěné majitelky půdy z anglického Yorkshire, která proslula díky svým deníkům – dokumentují její lesbický vztah, exotické cesty i úsilí oprášit zašlou slávu chátrajícího sídla zděděného po předcích.

Letuška – 2. řada

Příběh o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowdenová se probudí ve svém hotelovém pokoji v Bangkoku, s kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli – aniž by tušila, co se stalo.

Město patří nám – 1. řada

Seriál natočený podle knihy reportéra deníku Baltimore Sun Justina Fentona zachycuje vzestup a pád zkorumpované policejní jednotky, která měla za úkol v ulicích Baltimoru zamořeného drogami a kriminalitou vyhledávat a zabavovat nelegálně držené zbraně.

Mistr

Drama natočené podle skutečných událostí vypráví příběh legendárního polského boxerského šampiona Tadeusze „Teddyho“ Pietrzykowského, který se v roce 1940 během první deportace dostal do nového nacistického koncentračního tábora Osvětim.

Robot Chicken – 11. řada

Bláznivý, zábavný a mnoha cenami Emmy ověnčený animovaný seriál Setha Greena, který paroduje televizní pořady, filmy, hry a komiksy. Nikdo a nic není v bezpečí!

Sir Alex Ferguson: Nikdy se nevzdávej

Dokument zachycuje osobní i profesní život jednoho z nejlepších manažerů a trenérů fotbalové historie, Sira Alexe Fergusona. Film vyzdvihuje některé z nejdůležitějších okamžiků jeho šestadvacetiletého působení v čele klubu Manchester United.

Steven Universe – 5 řad

Steven je napůl člověk, napůl drahokam, hrdina, který se učí zachraňovat svět pomocí kouzelných schopností ukrytých v jeho pupíku. Steven Universe je americký animovaný televizní seriál vytvořený Rebeccou Sugar pro Cartoon Network.

Táborový ostrov – 3 řady

Oscara a Ježku vysadí na táboře v Mainu. Jakmile jejich rodiče opustí ostrov, začnou se objevovat všechny podivnosti, které dosud číhaly pod povrchem. Mimozemšťané existují, pod postelí jsou příšery a táborové instruktorky jsou čarodějnice.

Triumf

Příležitost vést divadelní workshop ve vězení přináší Etiennovi nejen práci, ale především překvapení, jaký talent u nesourodé skupiny vězňů nachází. Dobrosrdečný muž miluje herecké řemeslo, proč by nemohli na divadelních prknech stanout i oni?

Turista – 1. řada

V australském vnitrozemí se probudí muž, který trpí ztrátou paměti. Pomocí několika stop, které má, musí odhalit svou identitu dříve, než ho dostihne jeho minulost.

Vlak Nekonečna – 1. řada

Když cestující v tomto animovaném seriálu nastoupí do záhadného interdimenzionálního vlaku, musí procházet různými podivnými světy, řešit hádanky a zápasit s příšerami, aby nalezl cestu zpátky domů.