10 filmů, na které vyrazit v květnu do kina

Foto: Žhářka (Universal Pictures), Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (Marvel), Top Gun: Maverick (Paramount Pictures)

Přinášíme deset důvodů, proč v květnu vypnout Netflix a projít se do kina. Právě v nich se bude hrát nová marvelovka Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství od režiséra původních Spider-Manů, horor podle Stephena Kinga Žhářka, další pokračování úspěšné francouzské komedie Co jsme komu udělali nebo tři roky odkládaný Top Gun: Maverick.

107 matek

Věznice číslo 74 v ukrajinské Oděse je místo, kde si svůj trest za vážné zločiny odpykává více než 100 žen. Jednou z nich je i Lesja, těhotná mladá žena, která je odsouzená na sedm let za zločin z vášně. (od 5. května)

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (od 5. května)

Nezanechat stopy

Polsko, 1983. Zemí otřásá případ Grzegorze Przemyka, středoškoláka, kterého policie ubila k smrti. Film založený na skutečných událostech sleduje příběh Jurka, jediného svědka, který se přes noc stal nepřítelem státu číslo jedna. (od 5. května)

Divoch

V zoufalé snaze překonat krizi středního věku Martin (Rasmus Bjerg) utekl ze společnosti, aby žil v lese. Obstaral si luk a výstroj jeskynního muže, ale pravdou je, že přežívá jen tak tak. (od 12. května)

Film roku

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. (od 12. května)

Žhářka

K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. (od 12. května)

Co jsme komu všichni udělali?

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. Nyní, čtyřicet let od jejich svatby si žádá velkou rodinnou oslavu. (od 19. května)

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT

Ve zběsilé akční komedii se na dobrodružnou cestu za nečekanou výhrou vydá předposlední český akční hrdina a strážce Teritoria Milan, citlivá duše David Votrubek, orgán městské policie Robert a snaživý, leč průměrný herec oblastního divadla Herbert. (od 19. května)

Plná 6

Dokumentární portrét vypráví příběh muže z obyčejných poměrů, který podlehl vášni rychlosti a podřídil jí svůj život i tělo. Plná šest znamená moment, kdy motocykl dosáhne svého limitu a jede na šestý stupeň maximální rychlostí. (od 26. května)

Top Gun: Maverick

Pilot je bravurní, možná ten úplně nejlepší, a proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie Mission Imposssible. (od 26. května)