Haute couture: Když vám život dá druhou šanci

Foto: UGC Distribution

Nový francouzský film Haute Couture od režisérky Sylvie Ohayon se zaměřuje na životy švadlen, které vyrábějí exkluzivní šaty pro světovou značku Dior.

Příběh se soustředí na Esther, hlavní švadlenu, která připravuje svou poslední kolekci. Jednoho dne jí mladá zoufalá dívka Jade v metro okrade. Když zjistí, že v kabelce se skrývají návrhy pro Dior, rozhodne se vše vrátit. Netuší, že tohle gesto jí může dopomoct k tomu splnit si velký sen a stát se součástí celosvětově známé značky.

Režisérka se svěřila, že inspiraci pro příběh vzala ze své osobní zkušenosti. Inspirovala se vztahem, který má její dcera s její nevlastní dcerou a zároveň do filmu vložila i jejich fascinaci francouzskou módou. Do role hlavní švadleny obsadila herečku Nathalie Baye, která si zahrála ve Spielbergově filmu Chyť mě, když to dokážeš nebo jsme jí nedávno mohli vidět ve francouzské komedii Alibi na klíč. V roli Jade pak uvidíme mladou začínající herečku Lynu Khoudri. Objevila se na příklad v dramatu Výjimeční nebo v hlavní roli filmu Papicha, za který si odnesla cenu Césara pro nejslibnější herečku.

Bohemia Motion Pictures uvedou snímek do českých kin 17. března 2022.

Foto: UGC Distribution