20 skvělých filmů brzy zmizí z Netflixu

Foto: Let (Paramount Pictures), 47 róninů (Universal Pictures), Poslední akční hrdina (Columbia Pictures)

Na konci března zmizí z nabídky Netflixu hned několik skvělých filmů. Diváci tak mají poslední možnost dohnat některý z následujících titulů. Bude to klasika Schindlerův seznam, nestárnoucí Interview s upírem nebo přednost dostane samurajská fantasy s Keanu Reevesem 47 róninů? Tak či tak doufáme, že Netflix brzy uvede adekvátní náhrady.

47 róninů

Dobrodružný akčňák o 47 samurajích, kteří se rozhodnou pomstít královskému hodnostáři za smrt svého pána.

Everest

V roce 1996 soupeří dvě horolezecké skupiny o to, kdo pokoří vrchol Mount Everestu. Když ale na horu udeří sněhová bouře, čeká je tvrdý boj o přežití.

Hříšný tanec

Foto: Lionsgate

17letá Frances tráví léto s rodiči v horském hotelu, kde se zamiluje do místního nespoutaného učitele tance.

Interview s upírem

Citlivý Louis, mladičká Claudia a zlomyslný Lestat. Životy tří upírů se vlečou napříč staletími ve výpravném hororovém filmu podle románu od Anne Rice.

Let

Jako zázrakem se mu podaří přistát s poškozeným dopravním letadlem. Je oslavován jako národní hrdina. Ale jen do chvíle, než padne otázka, co se vlastně stalo.

Nezlomný

Olympijský atlet Louis Zamperini se během druhé světové války stane pilotem a čeká ho krutý boj o přežití v japonském zajetí.

Obvyklí podezřelí

Zboží za 91 milionů dolarů shořelo na popel a bázlivý podvodník barvitě líčí policajtům, jak jeho parťáci padli za oběť proslulému šéfovi podsvětí.

Poslední akční hrdina

Foto: Columbia Pictures

Mladý fanoušek se díky kouzelné vstupence dostane do filmu za svým oblíbeným hrdinou. Jeho vstupenky se tam pak ale zmocní hlavní záporák a pronikne do skutečného světa.

Pýcha a předsudek

V příběhu od Jane Austenové se v Anglii 19. století snaží paní Bennetová provdat svoje dcery za vhodné ženichy. Jedním z nich by měl být i poněkud tajemný pan Darcy.

Rapeři z Comptonu

V půlce 80. let se z nehostinných ulic Comptonu vynořila rapová skupina jménem N.W.A. a svými drsnými, autentickými hity převrátila hip-hopový vesmír vzhůru nohama.

Silverado

Foto: Columbia Pictures

Nesourodá parta drsných kovbojů vyrazí do městečka hledat štěstí a narazí tam na zkorumpované padouchy i dávné nepřátele.

Shrek

Nevrlý obr Shrek se nečekaně spřátelí s legračním oslíkem a společně se pak vydají vysvobodit princeznu ze spárů ohnivého draka.

Smrt jí sluší

Foto: Universal Pictures

Dvě dlouholeté rivalky odhalí tajemství věčného mládí. Bohužel to ale má nejeden háček. Film Roberta Zemeckise, režiséra Návratu do budoucnosti.

Spáči

Čtyři kluci z Hell’s Kitchen se dostanou do polepšovny, kde je zneužívá krutý vychovatel. Po letech se mu dva z nich pomstí a dostanou se za to před soud.

Schindlerův seznam

Oskar Schindler se překvapivě rozhodne utratit celé své jmění, aby během druhé světové války pomohl zachránit 1 100 Židů před Osvětimí.

Tahle země není pro starý

Nepovedený kšeft s drogami a taška plná peněz svedou dohromady nicnetušícího lovce, šerifa veterána a nájemného vraha na neúprosné poušti v západním Texasu.

Teorie všeho

Stephen Hawking získává věhlas ve světě fyziky, ale jeho tělo postupně podléhá zákeřné chorobě – je tak čím dál tím závislejší na svojí oddané manželce Jane.

Terminál

Po převratu ve svojí zemi zůstane Viktor Navorský uvězněný na newyorském letišti JFK s pasem, který teď nikdo neuznává.

Trosečník

Letadlo, kterým letí systémový technik firmy FedEx Chuck Noland, havaruje a on najednou musí bojovat o přežití na opuštěném ostrově v Tichém oceánu.

Uprchlík

Doktor nespravedlivě obviněný z vraždy uprchne z vazby a hledá skutečného vraha. V patách má ale horlivého policajta.