12 velkolepých sci-fi filmů na Netflixu a HBO

Foto: Věčný svit neposkvrněné mysli (Focus Features), Interstellar (Warner Bros.), Šílený Max: Zběsilá cesta (Warner Bros.)

Těchto dvanáct sci-fi filmů se jednou pro vždy zapsalo do dějin kinematografie. Najdeme je na nové službě HBO Max nebo konkurenčním Netflixu.

2001: Vesmírná odysea

Filosofická filmová opera. Evoluce a smysl existence lidstva v několika epochách, během kterých je člověk konfrontován se zlověstným a mlčícím symbolem mimozemského života. Science-fiction film, po kterém už filmové sci-fi nikdy nebylo jako dříve… (HBO Max)

Den nezávislosti

Když na Zemi přistanou mimozemšťané, není pochyb o tom, že bude lidská rasa během několika dnů vyhlazena… Pokud jim v tom ti, kterým se dosud podařilo přežít, nedokáží jen se svou podřadnou výzbrojí, důvtipem a odvahou zabránit. (HBO Max)

Ex Machina

Caleb Smith, šestadvacetiletý programátor, je vybrán k účasti na podivném a fascinujícím experimentu, v jehož rámci musí komunikovat s první skutečnou umělou inteligencí na světě, která je umístěna v těle krásné robotky. (Netflix, HBO Max)

Interstellar

Když se náš čas na Zemi začne chýlit ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v dějinách lidstva – musí se vydat mimo naši sluneční soustavu a pokusit se najít pro lidské pokolení planetu, na které bude moci žít. (HBO Max)

Matrix

Počítačový hacker Neo odhalí šokující pravdu – svět je podvod, propracovaný klam překroucený všemocnými stroji umělé inteligence, která nás ovládá. Připojí se k legendárnímu vůdci odboje Morfeovi v bitvě za zničení iluze zotročující lidstvo. (HBO Max)

Na hraně zítřka

Major Cage je vyslán bojovat proti zvláštní mimozemské rase, která útočí na Zemi. Cage zemře už po několika minutách, ale přímý kontakt s vetřelci ho uvrhne do časové smyčky, a on tak prožívá svou první a poslední bitvu pořád dokola. (Netflix, HBO Max)

Ready Player One: Hra začíná

Když tvůrce rozsáhlého světa virtuální reality zvaného OASIS zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. (Netflix, HBO Max)

Počátek

Tento akční sci-fi film o zloději, který dokáže vstupovat lidem do jejich snů, vás dostane. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) nekrade věci, ale nápady. A ve světě, kde každý špehuje každého, je právě on tou nejmocnější zbraní. (HBO Max)

Star Trek

Uprostřed úžasné cesty, kterou doprovází spousta akce, humoru a vesmírného nebezpečenství, musejí nováčci na palubě hvězdné lodi USS Enterprise najít způsob, jak zastavit zlého Romulana Nera, jehož honba za pomstou ohrožuje celé lidstvo. (Netflix, HBO Max)

Šílený Max: Zběsilá cesta

Toto akční sci-fi je dlouho očekávaným vzkříšením série Šílený Max. Samotář Max (Tom Hardy) v něm spojí síly s tajemnou Furiosou (Charlize Theronová) a skupinou bojovnic, které utíkají před krutým despotou napříč sluncem vyprahlou pustinou. (HBO Max)

Transformers

Autoboti a Deceptikoni bojují o nadvládu nad Zemí a mladý Sam Witwicky zatím netuší, že je jedinou nadějí pro přežití lidstva. Akční thriller podle hraček od Hasbro s Shiou LaBeoufem a Megan Fox se dočkal hned několika pokračování. (Netflix)

Věčný svit neposkvrněné mysli

Foto: Focus Features

Joel je šokován zjištěním, že si jeho přítelkyně Clementine nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah, a rozhodne se udělat to samé. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si uvědomí, že ji stále miluje. (HBO Max)