10 dojemných psích příběhů ve filmu

Foto: Osm statečných (Buena Vista Pictures), Turner a Hooch (Buena Vista Pictures), Marley a já (20th Century Fox)

Do kin ve čtvrtek vstoupil nový rodinný film Pes. V hlavní roli s Channingem Tatumem, který si poprvé při tomto filmu vyzkoušel i režii a scénář společně s Reidem Carolinem. Filmů o psích přátelích a parťácích byla natočena spousta. Pojďme si připomenout deset dojemných příběhů s pejsky, u kterých stěží zadržíte slzy.

Turner a Hooch (1989)

Foto: Buena Vista Pictures

Ve filmu hraje Tom Hanks detektiva Scotta Turnera, který za parťáka dostane Hooche, uslintanou bordeauxskou dogu, která mu obrátí svět vzhůru nohama. I když jsou jejich osobnosti pravým opakem, nakonec si Hooch najde cestu k Turnerově srdci a společně díky tomu vyřeší případ vraždy. Graduje to ale k vrcholnému a srdceryvnému konci, který rozpláče nejen Toma Hankse, ale i diváky.

Charlie: Všichni pejskové jdou do nebe (1989)

Foto: United Artists

Irsko-anglická animovaná pohádka o německém ovčákovi jménem Charlie B. Barkin, kterého namluvil zesnulý Burt Reynolds. Film sleduje Charlieho, který po smrti odmítá jít do nebe, chce se vrátit na zem a pomstít se tomu, kdo ho zavraždil. Charlie se ale spřátelí s dívkou jménem Anne-Marie, která změní jeho pohled na život a naučí ho, co znamená skutečné přátelství.

Můj pes Skip (2000)

Film je založený na skutečném příběhu a natočený podle memoárů spisovatele Willieho Morrise. Příběh se soustředí na Willieho osamělé dětství ve čtyřicátých letech minulého století. Vyrůstal v Yazoo ve státě Mississippi a ke svým devátým narozeninám dostal Jack Russell teriéra, kterého pojmenoval Skip. Ten ho podle Willieho naučil životní lekce, které si nesl až do dospělosti.

Sněžní psi (2002)

Foto: Buena Vista Pictures

Slavný zubař z Miami Ted Brooks se ocitne úplně mimo svůj svět. Z ničeho nic zdědí aljašskou zimní chatu a sedm saňových psů, o které se musí naučit starat. Nakonec si k nim najde cestu a vytvoří si s nimi skutečné pouto. Je to příběh, který rozesměje a stejně tak zahřeje u srdce. V hlavní roli s Cubou Goodingem Jr.

Osm statečných (2006)

Foto: Buena Vista Pictures

Osm statečných je epický a srdečný příběh o přežití a silném poutu mezi lidmi a psi. Je to dobrodružství, které prozkoumává sílu tohoto pouta a od samého začátku vás chytne za srdce. V hlavní roli s hvězdou série Rychle a zběsile Paulem Walkerem.

Marley a já (2008)

Snímek dokonale vyobrazuje jaký může být život se psem. Vidíme v něm pozitivní i negativní scénáře, které vám pejsek může v životě způsobit. V hlavních rolích se objevují Owen Wilson, Jennifer Aniston a labradorský retrívr. Film byl natočený na motivy stejnojmenné knihy, která vás stejně jako film dokáže rozplakat.

Hačikó – příběh psa (2009)

Postava psa Hačikó je založena na skutečném příběhu věrného psa Akita Inu z Japonska. Snímek byl natočený podle japonského filmu Hachiko Monogatari z roku 1987. Hraje v něm Richard Gere, který si se psem, kterého potká na nádraží vytvoří nezlomné pouto. Když Hačikův páníček náhle na cestě domů z práce zemře, stráví Hačikó dalších deset let svého života na nádraží a čeká, až se jeho pán vrátí.

Max (2015)

Max je snímek, který se nesoustředí tolik na pouto mezi vojenskými veterány a psy, ale spíše na pouto, které se vytvoří po vážné tragédii. Po smrti amerického mariňáka je jeho pes Max adoptován rodinou zesnulého mariňáka a pomalu si vytváří silné pouto s jeho mladším bratrem Justinem. I když film má své srdcervoucí momenty, tak může divákům připomenout, jak vás pouto s vaším psem může pozvednout v tragických okamžicích.

Megan Leavey (2017)

Megan Leavey skvěle vede herecký výkon Kate Mary. Film vypráví skutečný příběh o tom, jak se vojačka USA spojila s vojenským psem Rexem a pokusila se ho adoptovat poté, co byli oba zranění při akci. Je to emocionální příběh ze skutečného života, který posilní pouto s vaším mazlíčkem.

Psí poslání (2017)

Natočeno na motivy oblíbeného bestselleru W. Bruce Camerona. Psí poslání od režiséra Lasse Hallströma vypráví oduševnělý a překvapivý příběh jednoho oddaného psa, který nachází smysl své existence prostřednictvím životů u lidí, které učí smát se a milovat. V rodinném filmu vyprávěném z pohledu psa hrají Dennis Quaid, Peggy Lipton, Britt Robertson, Luke Kirby a Pooch Hall.