Nene: Tajemstvím zahalený horor od režiséra Uteč

Foto: Universal Pictures

Universal Pictures zveřejnilo první trailer k očekávanému hororu Jordana Peeleho, který jak se zdá bude o mimozemské invazi. Projekt byl natočený v naprostém utajení a do poslední chvíle se nevědělo, o čem snímek vůbec bude.

Samotná ukázka nám toho moc nenapovídá. V traileru vidíme něco na nebi, co u lidí na zemi způsobuje paniku a hrůzu. Zároveň vidíme, jak postava Keke Palmer je unesena do nebe. V poslední době se objevilo několik projektů o mimozemské invazi, ne všechny ale měly úspěch. Jordan Peele je ale jedním z nejlepších tvůrců současného hororu, který dokáže proměnit i ty nejsměšnější scénáře v něco, co nás vyděsí do morku kostí.

Peele získal Oscara za nejlepší původní scénář za svůj celovečerní debut Uteč. Film mu zároveň přinesl nominaci na Oscara za nejlepší režii a také získal nominaci za nejlepší film a nejlepšího herce pro Daniela Kaluuyu.

Ke spolupráci za kamerou režisér přizval kameramana Hoyte van Hoytema. Hoytema je oblíbeným kameramanem Christophera Nolana, který s ním spolupracoval na filmech Interstellar, Dunkirk, Tenet a na připravovaném Oppenheimerovi. Do hlavní role se vrací Daniel Kaluuya. Vedle něj ve filmu uvidíme Keke Palmer, Stevena Yeuna, Barbie Ferreiru, Brandona Perea a Michaela Wincotta.

Snímek vstoupí do českých kin 18. srpna.